Brusselse high tea adresjes met een hoog Mrs. Bouquet-gehalte

Gepubliceerd op 25 april 2019 door Lore Ginneberge
Brusselse high tea adresjes met een hoog Mrs. Bouquet-gehalte

The lady of the house speaking: iemand zin in een potje thee?

Niets is chiquer dan een high tea onder vriendinnen. Maar waarom jezelf uitsloven als er genoeg hotspots zijn met lekkere patisserie, heerlijke scones en verrukkelijke thee? Hier enkele Brusselse high tea adresjes waar Mrs. Bouquet jaloers op zou zijn.

1/

Hotel Amigo

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bar A (@barabrussels) op

In dit Brusselse hotel vind je Bar A, de hemel op aarde voor chocolade- én theeliefhebbers. Hier word je namelijk verwend met een 'chocolate afternoon tea' vol lekkers van Pierre Marcolini.

Adres: Vruntstraat 1-3, 1000 Brussel

2/

Comptoir Florian

adresjes high tea florian

Dit is the real deal voor theefanaten. De drie experts van Compoir Florian bieden een uitgebreide, exclusieve collectie aan thee. Ontdek nieuwe smaken in combinatie met heerlijke taarten en gebakjes in het prachtige theehuis. Achteraf neem je jouw favoriete soort mee naar huis, heerlijk toch?

Adres: Sint Bonifaasstraat 17, 1050 Elsene.

3/

God Save The Cream

high tea adresjes brussel

Deze healthy hotspot heeft naast smakelijke lunch en brunch ook heel wat voor zoetekauwen. Een groot aanbod aan thee en nog grotere variatie aan zoetigheden maken dit de ideale plek voor een namiddagje high tea.

Adres: De Stassartstraat 131, 1050 Elsene.

LEES OOK: Afternoon tea in Antwerpen

4/

A.M. Sweet

Brusselse high tea adresjes

In dit schattige theehuisje wil je uren blijven hangen. Het aanbod aan thee is geweldig (onder andere Mariage Frères-thee) en de huisgemaakte dessertjes zijn om duimen en vingers bij af te likken.

Adres: Kartuizersstraat 4, 1000 Brussel.

5/

Méert

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Méert (@meert_lille) op

Dit chique salon bevindt zich midden in de Koningsgallerij. Méert staat bekend om z'n uitmuntende patisserie en chocolade, maar zeker ook voor de heerlijke thee. Je vindt dit pareltje trouwens ook in Rijsel, Roubaix en Parijs.

Adres: Koningsgallerij 7, 1000 Brussel.

6/

Maison Renardy

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jacqueline (@jacquelinedia23) op

Deze Brusselse parel heeft ons hart gestolen. Chocolade, verse gebakjes en een fantastisch aanbod aan thee. Alles is er te koop om mee te nemen, maar ook om ter plaatse te eten in een prachtig salon met marmeren tafeltjes.

Adres: Waversesteenweg 111b, 1050 Elsene.

7/

Tea For Two

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tea for Two (@teafortwobxl) op

Thee drinken doe je samen, zo denkt ook Tea For Two erover. Waan je een Britse lady in dit theesalon met uiterst schattige kopjes en vintage interieur. Ook een aanrader voor de green girls, want er is een bio-gamma.

Adres: Waterloosesteenweg 394, 1060 Sint-Gillis.

8/

Liber-the

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Explorer on the Road (@janarev) op

Bij Liber is het eenvoudig genieten: je bestelt een grote theepot (voor twee) en kiest enkele van de artisanale dessertjes. Blijf hangen voor de lunch of om een gezelschapsspelletje te spelen. Hou ook de vele evenementen in de gaten via de Facebookpagina.

Adres: Tweekerkenstraat 112, 1210 Brussel.