5 X afternoon tea in Antwerpen

Geüpdatet op 19 februari 2018 door Laure Vandendaele
5 X afternoon tea in Antwerpen

Afternoon snack? Nee bedankt, wij geven de voorkeur aan een stijlvolle afternoon tea. Laat de schattige kopjes, komkommersandwiches en scones maar aanrukken! Afternoon delight zoals het moet zijn.

domestic antwerpen afternoon tea
Foto: Instagram @domestic_antwerp

Je kent het wel, rond 16u begint de maag voorzichtig de grollen en het avondmaal is nog lang niet in zicht. Je bent niet de enige. Ook de 19de eeuwse Anna, de 7de hertogin van Bedford, voelde in de late namiddag een hongertje opkomen. Omdat wachten tot het avondmaal niet haalbaar was, bereidde haar personeel een lichte maaltijd vergezeld van een aantal theesoorten. Een uitgebreid vieruurtje dat kortweg 'tea' genoemd werd. Anna bleek een ware trendsetter en al gauw zaten steeds meer landgenoten om 16u aan de thee. Een traditie die ook vandaag nog bestaat. Afternoon tea is dus een combinatie van een kopje thee met een selectie kleine gerechtjes waaronder 'cucumber sandwiches', broodjes met zalm, scones, koekjes en plaatselijke delicatessen. Omdat het toch al na 16u is, drinken wij er ook graag een glaasje champagne bij.

Domestic

domestic antwerpen high tea
Foto: Instagram @domestic_antwerp

Alsof je het loodje legde en in een roze hemel ontwaakte, zo mooi is het poederroze interieur van bakkerij Domestic. Het popperige achterafkamertje is het perfecte kader om te genieten van een etagère overladen met lekkers. Alle zoetigheden worden gemaakt door top patissier Sander Goossens en zijn om handen en vingers bij af te likken. Waarschuwing: blijf weg van de Instagrampagina @domestic_antwerp als je honger hebt.

Domestic
Lange gasthuisstraat 5
2000 Antwerpen

 

1/

Salon de Thé Claude

salon de the claude antwerpen afternoon tea
Foto: Salon de Thé Claude

Op het mooiste pleintje van Antwerpen, vind je meteen ook het mooiste theesalon. In Salon de Thé Claude is het heerlijk genieten van een theetje en een taartje, maar de 'Lazy Afternoon Tea' is bucket list material. Denk sandwiches, scones, creams, jams, taartjes en macarons! Plaatsen zijn beperkt dus vergeet zeker niet te reserveren.

Salon de thé Claude
Hendrik Conscienceplein 5
2000 Antwerpen

www.salondetheclaude.be

2/

Café Imperial

cafe imperial antwerpen paleis meir afternoon tea
Foto: Café Impérial

Sluit een dagje shoppen in de Antwerpse binnenstad af met een zoete traktatie in deze verborgen parel op de Meir. Doe ons maar een scone met double clotted cream en confituur.

Paleis op de Meir
Meir 50
2000 Antwerpen

www.cafe-imperial.be

3/

Duke of Antwerp

duke of antwerp afternoon tea

Op een steenworp van het imposante Centraal Station ligt gastropub Duke of Antwerp. Het interieur is authentiek, tijdloos en sfeervol met de authentieke wand afkomstig uit een leerlooierij in Londen als absolute eyecatcher. Tussen 14u en 18u schuif je er de voeten onder tafel voor een overdadige afternoon tea met fijne vingerbroodjes met zalm, komkommer en kip en huisgemaakte scones met Devonshire room en aardbeienconfituur en huisgemaakte fijne patisserie.

Duke of Antwerp
De Keyserlei 29
2018 Antwerp

www.dukeofantwerp.be

4/

Hilton Antwerpen

brasserie flo hilton antwerpen afternoon tea

Hartige en zoete hapjes in het hartje van Antwerpen. De 'signature afternoon tea' van het Hilton hotel op de Groenplaats is een favoriet bij toeristen.

Hilton Antwerpen
Groenplaats 32
2000 Antwerpen