Alle inspiratie voor een high tea bij je thuis

Geüpdatet op 22 april 2022 door ELLE België
Alle inspiratie voor een high tea bij je thuis

Een high tea kan dienen als origineel verjaardagsfeestje, een leuke activiteit op Moederdag of zelfs als alternatief voor een nieuwjaarsbrunch. Maak er in ieder geval een onvergetelijke ervaring van met deze tips.

Mix & match aan tafel

Dat je geen chique servies hebt om iedereen exact dezelfde borden te geven, hoeft helemaal geen probleem te zijn. Creëer een speelse tafel met net allemaal verschillende borden, kopjes en bestek. Ook lopers, stoffen en kantjes kan je goed mixen en matchen. Verschillende kleuren en motieven maken er meteen een boho tafereel van. Gebruik als basis een groter stuk stof of tafellaken, zodat je één geheel krijgt.

Originele kaarsenhouders voor extra gezelligheid

Heel simpel! Draai de glazen om met hun voet naar boven en plaats er een kaars op. Wil je een speelsere toets? Gebruik dan een kleurrijk glas. Mag het wat chiquer, kies dan voor kristal. Ga nog een stapje verder door een kleurrijke bloem onder het glas te leggen.

Transformeer glazen, theekopjes of vazen die je niet gebruikt tot kandelaars door ze te vullen met water en er een theelichtje op te leggen. Werk ter versiering af met wat kleine bloemetjes in het water.

Ga voor een 'Alice in Wonderland'-look met een étagère

Stapel verschillende bordjes van groot naar klein op elkaar met telkens een kopje ertussen. Zet dit stevig vast met wat dubbelzijdige tape als je het maar één keer wil gebruiken, of met secondelijm of zelfs een boormachine voor wie het echt meent.

Professionaliteit ten top met bestekhouders

Als je het bestek inpakt en alvast klaarlegt op tafel, geef je meteen een chique toets aan je high tea. Draai het bestek in een kleurrijk servet, of een wit papieren onderzettertje van je grootmoeder. Omwikkel het met een mooi touwtje en bind het toe met een vrolijke strik.

...of houd één van je lege blikken bij voor een makkelijke rustieke look. Zo min mogelijk moeite voor een zo professioneel mogelijk resultaat, daar tekenen we voor.

Bloemstukjes voor een wow factor 

Deze geüpcyclede gloeilampen heb je ongetwijfeld al zien passeren op social media of op een boho-geïnspireerd huwelijk. Zó simpel dat je er ook in elkaar kan knutselen voor een high tea.

Benodigdheden:

 • Stevige handschoen
 • Oude gloeilamp
 • Tang
 • IJzerdraad
 • Bloemen en eventueel extra decoratie

Stappenplan:

 1. Doe de handschoen aan en houd de lamp vast aan de onderkant (niet aan het glas).
 2. Verwijder het zilveren ringetje van de onderkant met een tangetje.
 3. Haal het zwarte kapje eraf.
 4. Trek het lampje en de draden uit de glazen bol.
 5. Wikkel de ijzerdraad rond de hals en maak er een hanger van.
 6. Tot slot vul je de lamp met water en versier je ze met bloemen en twijgjes.

Om te drinken: thee én fruitwater

Een high tea is natuurlijk niets zonder thee. Ga voor wat variatie, zodat je gasten kunnen kiezen: een zwarte thee, een groene thee, een fruitige mix, Rooibos of zelfs matcha.

Voor wie niet graag klassieke thee drinkt, kan je fruitwaters voorzien. Dat zijn uiteindelijk gewoon koude versies van thee. Vul een glazen kan met water, snij vers fruit in schijfjes en doe er nog wat verse kruiden en grote ijsblokken bij.

Om te eten: de lekkerste hapjes

Bij een traditionele high tea horen uiteraard scones. Een recept om ze zelf te maken kan je hier vinden. Ook minisandwiches met komkommer zijn bijna verplicht als je je aan de traditie wil houden, en maak je in een paar minuten met wat smeerkaas, komkommer, wit brood en kruiden (of kies je eigen favoriete beleg voor een andere minicreatie). Geen zin om uren te bakken voor wat cupcakes of kleine brownies? Scroll voor extra zoete inspiratie.

LEES OOK: 

Tea pairing: 4 verfrissende desserts met het perfecte kopje thee

Zo organiseer je een geslaagd tuinfeest

5 lekkere en verse recepten met aardbeien