Zo organiseer je een geslaagd tuinfeest

Gepubliceerd op 12 mei 2021 door ELLE Partner
Zo organiseer je een geslaagd tuinfeestELLE Decoration x Organic-Concept

Nu we festivals nog even tot 13 augustus moeten missen, moeten we creatief zijn om het festivalgevoel deze zomer naar onze achtertuin te halen. Maar hoe organiseer je een geslaagd tuinfeest? Wij leggen het je stap voor stap uit.

Wat hebben pakweg WECANDANCE en Tomorrowland met elkaar gemeen? Een adembenemend decor dat meteen de toon zet voor een onvergetelijke avond. Maar dat is niet alles: ze halen hun tenten - die bijdragen tot dat bijna niet-te-evenaren festivalgevoel - bij Organic-Concept, een Belgisch bedrijf dat niet alleen unieke tenten maar ook hun aankleding verhuurt én verkoopt. Toch hoef je geen festivalorganisator te zijn om er je gading te vinden: ook jij kan bij Organic-Concept terecht voor stijlvolle tenten en wereldse decoratie. Bovendien kan je op het ‘Outdoor living’-platform vanaf nu het volledige tentassortiment en de bijpassende decoratie online aankopen. Of je nu een heuse ‘glamping’ logeerpartij in je achtertuin organiseert of een coronaproof buitenfeest voor je bubbel, je vindt er alles wat je nodig hebt voor een geslaagd resultaat. Samen met feestexpert Organic-Concept stelden wij een stappenplan op voor de organisatie van een gezellig tuinfeest.

Stappenplan voor het perfecte tuinfeest

  1. Bepaal het thema van je feest en maak een moodboard. Wij kiezen deze zomer resoluut voor boho vibes. Hier vind je alvast wat inspiratie.
  2. Behoed je voor het Belgische weer. Een tent met een kwaliteitsvol canvas en houten details biedt niet alleen bescherming tegen de regen of de zon, maar zorgt ook voor instant gezelligheid. Koop hier de tent van je dromen. Huren doe je hier. Tip: laat je gasten overnachten in de prachtige, kleurrijke Bell-tenten.
  3. Inkleding is key. Zorg voor sfeervolle verlichting, houten krukjes en tafeltjes en knusse kussens in natuurlijke materialen. Unieke tentdecoratie en meubels vind je hier.
  4. Organiseer je een etentje, maak dan het verschil met doordachte details zoals rieten placemats en keramiek servies. Tafeldecoratie koop je hier.
  5. Zorg voor een playlist met sfeervolle achtergrondmuziek, zoals deze.
  6. Nodig je bubbel uit, maak het wat specialer door zelf een leuke uitnodiging te ontwerpen. Op Canva vind je leuke, gratis templates, bijvoorbeeld deze.

Organic-Concept

De exotische decoratie en tenten met organische vormen van Organic-Concept vervoeren je naar verre oorden en brengen je niet alleen dichter bij de natuur, maar ook bij elkaar. Het is niet verbazend dat de eerste zaadjes voor het concept jaren geleden in een land hier ver vandaan werden geplant. In Zuid-Afrika om precies te zijn, inspireerde het rotsachtige landschap oprichter Sébastien. Wat begon met de verhuur van Organic Stretch tenten van hoge kwaliteit, groeide uit tot een enorm aanbod op maat gemaakte tenten, Outdoor space covers en feestdecoratie voor zowel particuliere als professionele klanten.

Mag het wat groter zijn?

Organiseer je een groter evenement of misschien wel een bruiloft? Zusterbedrijf Liberty-Vintage heeft alles in huis voor de organisatie van je droomhuwelijk. Je huurt er meubilair en decoratie voor bruiloften in verschillende stijlen. Thema’s als: ‘rustic romance’, ‘industrial chic’ en ‘Palm Springs’ helpen je jouw verhaal te vertellen door middel van doordacht design.

Surf voor het Organic-Concept aankoopplatform naar store.organic-concept.com en voor de verhuurdiensten naar organic-concept.com.

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Organic-Concept.
store.organic-concept.com

Lees ook
Binnenkijken: het fleurige interieur van Frederiek Van Pamel
Deco tips: zo maak je je terras helemaal lenteproof
Zo creëer je een she shed, oftewel een man cave voor vrouwen