Here comes the sun: Zo maak je je terras helemaal lenteproof

Geüpdatet op 17 april 2018 door Eloïse Pirard en Maxine Detaellenaere
Here comes the sun: Zo maak je je terras helemaal lenteproof

Gooi die fleece dekens maar aan de kant en vergeet Netflix, want de koudste tijd van het jaar is eindelijk voorbij. De komende maanden kunnen we ons verheugen op barbecues met vrienden, heerlijke zomeravonden met cocktails à volonté en laid back feestjes bij ons thuis. Tijd dus om je terras helemaal lenteklaar te maken. Met deze 5 eenvoudige tips pimp je patio als een pro.

1. Gezellige verlichting

Hang feeërieke guirlandes of lampionnetjes op, zet enkele stompkaarsen op de grond en brand theelichtjes in lantaarns. Voor je het weet ziet je kale balkon of terras er ongelofelijk uitnodigend uit. De ideale plaats om te genieten van de zon op je huid, met een handvol vrienden en een flesje rosé. Je staat er misschien niet bij stil, maar gezellige verlichting kan de sfeer van een ruimte volledig veranderen.

2. Planten

Je hebt helemaal geen grote tuin nodig om even te verpozen tussen de natuur. Plaats gewoon enkele groene potplanten, fleurige bloemen of mooie klimplanten op je terras, en je waant je direct in een sereen paradijs. Of je nu eerder aan een wilde jungle of een Japanse zentuin bent, met wat groen tover je je balkon in een oogwenk om tot een oase van rust.

De ELLE video van vandaag :
10 SPORTEN VOOR EEN FANTASTISCH LICHAAM

3. Aangename vloerbedekking

Heb je een lelijke terrasvloer, maak er dan een plaats van waar je met plezier op blote voeten loopt. Hoe je dat doet? Helemaal niet moeilijk, leg enkele oosterse tapijten op de betonnen grond. Ben je een DIY-queen, plaats dan een prachtige mozaïekvloer. Niet alleen is het very Instagram worthy, maar je voelt je ook onmiddellijk op vakantie.

4. Uitnodigende stoffen

Kleed je terras aan met meters textiel voor een loungy Ibiza-gevoel. Hang macramé of een hangmat aan de muren, leg tapijten op de grond en kussens op een lage bank. Je kan kiezen voor een eerder minimalistische, Scandinavische vibe of juist lekker decadent en bohemien gaan, whatever floats your boat.

5. Zuiderse kleuren

Ben je 'gezegend' met een oude baksteenmuur of afbrokkelende stenen? Neem er je verfborstel bij en fleur die lelijke wand op met behulp van opvallende kleuren - denk Mexicaanse of Caribische, zonovergoten straatjes. Of je nu gaat voor girlie hot pink, zinderend terracotta of verfrissend oceaanblauw, je humeur krijgt gegarandeerd een flinke boost. Ben je artistiek aangelegd, maak van je muur dan een echte eye-catcher met een unieke schildering of edgy street art.

Inspiratie: