Groene leestips: 9 hippe boeken over planten en bloemen

Geüpdatet op 26 maart 2021 door ELLE België
Groene leestips: 9 hippe boeken over planten en bloemen© Bloomon

Van zaaien tot plukken, van schikken tot drogen. Planten en bloemen hebben de gepaste zorg nodig, maar laat dat je niet afschrikken om ermee aan de slag te gaan. Gelukkig zijn er tal van inspirerende plantenliefhebbers met groene expertise die ons zijn voorgegaan. Hier zijn enkele boeken om van te leren!

In Bloei! – Clare Nolan

Heb jij ook zo'n liefde voor bloemen? Clare Nolan deelt haar passie en ervaring in haar boek en verklapt hoe je bloemen kan kweken, plukken en schikken vanuit je eigen pluktuin. Laat je gidsen en leer als bloemist het proces van zaadje tot boeket. En dat het hele jaar rond!

Lees hier een voorproefje.

In bloei! Clare Nolan
Prijs: 29,99 euro.

Shop hier

Balkon – Lotte Coers

Dit boek is voor al onze balkonvrienden. Lotte Coers toont hoe je van elk balkon - ja, ook die gericht naar het Noorden - een groene oase kan maken. Een ode aan weelderige balkons en terrassen om de wereld net dat stukje groener en vooral mooier te maken. Hierin vind je de nodige tips en tricks om aan de slag te gaan, je balkon volledig te herinrichten of simpelweg piekfijn proper te houden. Misschien zit er toch meer in dat zwevend terras dan je dacht.

Lees hier een voorproefje.

Balkon, Lotte Coers boeken planten
Prijs: 20 euro.

Shop hier

Pluktuin – Jennita Jansen

Heb jij ooit al eens gehoord van de kistjesmethode? Jennita Jansen weet er alles van. Met Pluktuin, een toegankelijk boek vol leuke illustraties en handige stappenplannen, laat ze je zien hoe je je eigen pluktuin groeit - in je tuin of op je balkon. Later kan je dan je eigen bloemen plukken en schikken tot een mooi boeket.

Lees hier een voorproefje.

Pluktuin, Jennita Jansen boeken planten
Prijs: 17,50 euro.

Shop hier

Liefde voor dahlia’s – Katja Staring, Marlies Weijers & Linda van der Slot

De kleurrijke dahlia is helemaal terug van weggeweest. Benoemd als de mooiste bloem ter wereld, hebben Katja, Marlies en Linda - de drie vrouwelijke auteurs - er nu een volledig boek aan gewijd. Met een bom aan mooie beelden, fleurige kleuren en tips om ze zelf te groeien in de tuin. Leer dankzij dit boek de Nederlandse dahlia kennen van top tot teen, in al haar kleuren en vormen.

Lees hier een voorproefje.

Liefde voor dahlia's
Prijs: 29,99 euro.

Shop hier

Duurzaam handboek voor de luie tuinier – Loethe Olthuis

In tien stappen legt Loethe Olthuis uit hoe je meer natuur kan integreren in je tuin of balkon, en dat op een duurzame, planeetvriendelijke manier. Creëer dus je eigen stukje weelderige natuur met bloemen die bijen aantrekken, een smultuin of -balkon met eigen gekweekte groenten en fruit en een tuin zonder tegels voor meer dieren en insecten. Met haar tips en tricks leer je duurzaamheid voorop stellen op eenvoudige, toegankelijke manieren. Ideaal voor de luie tuinier. Een leuk extraatje? Tussendoor vind je leuke recepten om uit te proberen met producten van eigen bodem, letterlijk.

Lees hier een voorproefje.

Duurzaam handboek voor de luie tuinier, Loethe Olthuis boeken planten
Prijs: 24,99 euro.

Shop hier

Floriografie – Sally Coulthard

Bloemen vertellen soms meer dan woorden. Sally Coulthard leert ons vijftig bloemen opnieuw kennen dankzij hun achterliggende betekenis en oorsprong dankzij kleurrijke illustraties en interessante verhalen. Er komt zelfs wat mythologie bij kijken. Zie het als een reis door de geschiedenis, literatuur en poëzie!

Lees hier een voorproefje.

Floriografie, Sally Coulthard
Prijs: 16,99 euro.

Shop hier

De Low Budget Moestuin – Huw Richards

De jonge Huw Richards - ook wel gekend voor zijn succesvolle (Engelstalige) YouTube-kanaal - laat je zien hoe je handig en budgetvriendelijk aan de slag gaat met je eigen moestuin. Ervaren in het onderhouden van moestuintjes en met oog voor het klimaat, weet Huw hoe je duurzaam en met zo weinig mogelijk verspilling je eigen maaltijd op je bord kan toveren. Zelf eens proberen?

Lees hier een voorproefje.

De low budget moestuin, Huw Richards
Prijs: 22,50 euro.

Shop hier

Plant Tribe – Igor Josifovic & Judith de Graaff

Met een hele dosis gevoel, liefde en positieve energie stelden Igor Josifovic en Judith de Graaff - de twee auteurs van de bestseller Urban Jungle - dit boek samen voor de echte plantenliefhebbers. Over hoe je gelukkig kan leven met kamerplanten met handige decotips, mooie interieurs en inspirerende interviews. Een warme uitnodiging om nog meer van je kamerplanten te gaan houden.

Lees hier een voorproefje.

Plant Tribe boeken planten
Prijs: 25 euro.

Shop hier

Floral Philosophy - bloomon

Bloemen mixen en matchen en indrukwekkende boeketten op tafel toveren, dat doet bloomon als de beste. In 'Floral Philosophy' leer je met tips, DIY's en interessante weetjes de kunst van het bloemschikken kennen, en weet bloomon je te vertellen welke bloem het beste past in je interieur. De filosofie van bloomon en haar bloemstylisten wordt met een aanstekelijke passie overgedragen, zodat je zelf met nieuwe inzichten en een moderne kijk op bloemen aan de slag kan.

Lees hier een voorproefje.

Prijs: 20,99 euro.

Shop hier

Door Naomi Ghyssaert.

Lees ook: