Weg kerststress: dit is het geheim voor een vers en lekker feestmenu

Geüpdatet op 13 december 2019 door Laura Stynen Foto’s: Melissa Milis
Weg kerststress: dit is het geheim voor een vers en lekker feestmenu

Al eens aan een kookbox gedacht tijdens de feestdagen? Zo verover je de harten van je tafelgasten zonder tijd te verspillen aan het samenstellen van recepten en het verzamelen van ingrediënten in leeggeplunderde supermarktrekken. You're welcome.

Wie niet kan koken, houdt zich best zo ver mogelijk weg van kitchen duty op Kerstdag en biedt zijn diensten aan bij het decoratieteam en de afwasploeg of entertaint de kids. Tegen beter weten in toch in de keuken beland? Dan moet je gewoon slim zijn en de voorbereiding aan anderen overlaten.

BELGISCH EN BEWUST

Foodbag is een leverancier van op-en-top Belgische maaltijdboxen. Dat betekent verse, seizoensgebonden ingrediënten van eigen bodem en lokale leveranciers. Daarnaast wordt er zoveel mogelijk gezocht naar duurzame alternatieven, ook voor vlees en vis.

Het concept is eenvoudig: op de website kies je een menu uit verschillende categorieën: 'original', 'veggie', 'sana' of 'quick & easy'. Daarna bepaal je het moment van levering en Foodbag bezorgt je de ingrediënten en recepten op je stoeprand.

foodbag, eten

Sinds kort biedt Foodbag ook feestmenu's aan, net op tijd voor de kerstdagen en oudejaarsavond. Ook hier kiezen ze voor lokale producten. Zo zit er bijvoorbeeld labneh bij van de Zuivelarij en pensen van Monsieur Boudin. Daarnaast wordt er Triple d'Anvers verwerkt in de sauzen en voor het dessert kan je rekenen op de Belgische koekjes van Jules Destrooper.

Je kan kiezen tussen een classic feestmenu of een vegetarische variant. Daarnaast bestaat de box in verschillende groottes, voor feestjes van 4 tot 12 personen. Wie all the way wil gaan, kan ook een bijpassende wijn- of aperitiefbox bestellen. Zo moet je je ook over de (alcoholische) dranken geen zorgen maken.

GETEST: FEESTBOX

Wij hielden alvast een feestje en rekenden op Foodbag voor het menu. Wanneer de box met ingrediënten aankomt, is dat best een overrompeling. Waar moet je in godsnaam beginnen? Gelukkig vind je snel een map met uitleg, recepten, kleine menukaartjes voor op tafel en een handig tijdschema. Hierop staat wat je de dag voordien alvast kan voorbereiden, wat je enkele uren op voorhand doet en welke gerechten je à la minute klaarmaakt. En neem het van ons aan: bij de voorbereiding van een viergangenmenu is dat echt geen overbodige luxe!

De recepten zijn toegankelijk en tegelijk feestelijk. Perfect voor wie zijn gasten wil imponeren zonder écht een keukenprinses te zijn - wij dus. Fan van het menu? Dan kan je de recepten gewoon bijhouden voor een volgende gelegenheid. Benieuwd hoe onze feesttafel eruit zag? Begin al maar te watertanden.

 

Levering op 23 december voor Kerstmis en op 30 december voor oudejaarsavond. Smakelijk!