Getest: de beste vegetarische burgers uit de supermarkt

Geüpdatet op 20 april 2021 door Lore Ginneberge
Getest: de beste vegetarische burgers uit de supermarktValess

Uit onderzoek blijkt dat we steeds minder vlees eten, logisch dat het vegetarische aanbod blijft groeien in de supermarkt. Maar wie (af en toe) veggie op tafel zet weet dat niet elke burger, schnitzel of groenteschijfje gelijk is...

We namen de proef op de som en kunnen na heel wat testen meegeven welke vleesvervangers écht de moeite waard zijn.

Valess Schnitzel

Valess richt zich voor het eerst tot vegetariërs met vier voedzame nieuwkomers, allen rijk aan calcium, proteïne, vezels. De vegetarische schnitzels, sticks en burger hebben een smaak en textuur die kip evenaart. Een aanrader voor wie houdt van kaas is de Schnitzel met Gouda, een makkelijke manier om doordeweekse maaltijden te pimpen.

vegetarische burger groenteburger schnitzel
Valess

Verkrijgbaar bij Carrefour en Albert Heijn.

Greenway Burger

Wie graag vegetarisch én Belgisch eet, zit goed met Greenway. Het merk begon met vegetarische restaurants, breidde uit met catering op festivals en verovert nu ook de supermarkt. Het aanbod varieert van merguezworstjes tot gehakt en veggieburgers. De burger...

Greenway vegetarische burger
Greenway

just. groenteschijfjes

Het Belgische just. specialiseert zich in verse, biologische maaltijden voor de allerkleinsten. Nu komt het merk met heerlijk krokante groenteschijfjes zonder toegevoegde suikers of een overdaad aan zout, maar mét heel wat groenten en volkoren granen. Er is keuze uit verschillende groenten, al dan niet gecombineerd met kaas. De schijfjes zijn smeuïg vanbinnen, en hoewel groenten de hoofdrol spelen lekker toegankelijk van smaak. Om van te genieten met de hele familie!

just groenteschijfjesVerkrijgbaar bij Delhaize, Bioplanet en in de biowinkel.

Boursin Croustillants de Fromage

Een originele vleesvervanger zijn de nieuwe schijfjes van Boursin. De smeuïge vulling van de Croustillants is de geknipte aanvulling voor salades en gezonde bowls. De kruidenkaas wordt aangevuld met paprika en lijnzaad enerzijds, of met champignons en zonnebloempitten anderzijds. Zo krijg je meteen ook extra groenten en voedzame zaden binnen!

Verkrijgbaar in de supermarkt.

Beyond Meat: The Beyond Burger

Zelfs rasechte vleesliefhebbers zullen zich laten verleiden door de Beyond Burger. De look, textuur en smaak leunen verbazingwekkend dicht aan bij een 'echte' hamburger, en ook de proteïnerijke samenstelling doet niet onder voor vlees. Wist je dat je 'm niet alleen kan kopen in de supermarkt, maar ook kan proeven bij Ellis Gourmet Burger? In een broodje of loaded met kaas en frietjes smaakt deze burger eens zo goed.

beyond burger
Ubereats

Verkrijgbaar in supermarkten en bij Ellis Gourmet Burger.