Schrijf je nu in voor de kookworkshop ELLE Eten x Pink Lady op 9 november

Geüpdatet op 13 november 2019 door ELLE Partner

Heerlijk smeuïg en gesuikerd, in stukjes op een bodem van verkruimeld deeg, gestoofd of gekonfijt: een appel smaakt altijd. Ontdek en leer hoe je tijdens de feesten de Pink Lady® een ereplaats geeft in een heerlijk en gastronomisch menu door Andy de Brouwer van “Les Eleveurs”.

De Pink Lady®, geboren in 1973 en gekweekt in Frankrijk, Spanje en Italië gedurende 25 jaar, heeft in al die tijd de meest veeleisende fruitliefhebbers weten te overtuigen. Krokant en knapperig met een zachte schil en roze gloed: hij is het resultaat van een huwelijk tussen een Golden Delicious en een Lady Williams, een – geslaagd – experiment van Australiër John Cripps. Zijn zoete en tegelijk zurige smaak is een geschenk van Moeder Natuur en laat de Bourgondiërs onder ons wegdromen bij honderden manieren om hem te bereiden of op te eten!

EEN EN AL INSPIRATIE

In een 2 uur durende workshop, die doorgaat op 9 november vanaf 10u in de showroom van bulthaup Brussel, Handelskaai 11, te Brussel, kom je niet enkel alles te weten over de geschiedenis en de oorsprong van de Pink Lady®, maar ook hoe je zijn heerlijke sappige en gesuikerde smaak kan integreren in je gerechten. Denk aan de frisse smaak van lychees, aardbeien of vanille… Heerlijk!

OP HET MENU:

  • Aperitief: Amuse-bouche
  • Voorgerecht: Oesters met komkommerparels en Pink Lady® appelgelei
  • Hoofdgerecht: Hertenfilet met bladerdeegkorst, Marshall Pink Lady® compote, geglaceerde groenten en pepersaus
  • Dessert: Zandkoekje met gekonfijte Pink Lady®, crème van praliné en karamel met gezouten boter

Schuif je mee aan tafel voor dit heerlijke diner? Schrijf je nu in. Tot binnenkort!

Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor de ELLE Eten x Pink Lady kookworkshop. Indien je geselecteerd bent, ontvang je een bevestigingsmail.