Wedstrijd: maak kans op de gloednieuwe Stan Smith Forever sneakers en een unieke tote bag

Geüpdatet op 18 mei 2021 door ELLE Partner

Stan Smith Forever

Wil je kans maken op dé schoen van het seizoen? Adidas lanceert een duurzame variant van de iconische Stan Smith-sneaker en viert deze mijlpaal graag samen met jou.

 

De legendarische sneaker van adidas wordt in een (figuurlijk) groen jasje gestopt en draagt de naam ‘Stan Smith, Forever’. Deze duurzame basket is gemaakt van 50% gerecycleerd oceaanplastic, gerecycleerd rubber voor de zool gerecycleerd polyester voor de veters. De lancering betekent alweer een nieuwe mijlpaal voor het sportswearmerk, dat al sinds 2015 streeft naar het verminderen van (plastic) afval.

 

Voor de lancering van de sustainable sneaker in België werd de hulp ingeschakeld van drie lokale kunstenaars: Carl Cash, een jonge Brusselse visual artist met Zweedse en Zimbabwaanse roots, Lucia, een in Antwerpen gevestigde artieste met Italiaanse roots en Pink Panthère - oftewel Jasmine Roemendael - , een Antwerpse graffitiartieste. 

Op 29 maart mocht het trio op het museumplein voor het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen een geüpcycled doek bewerken met hun artistieke interpretatie van het adidas statement ‘End Plastic Waste’. Nadien krijgt het kunstwerk een nieuw leven en wordt het circulair omgevormd tot 80 limited edition tote bags. Elke tote bag bevat dus een stukje unieke signatuur van de kunstenaars, en binnenkort is een van die unieke bags misschien wel van jou!

 

Hoe deelnemen? Beantwoord onderstaande vraag en wie weet win jij een paar gloednieuwe Stan Smith Forever sneakers en een limited edition tote bag.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met adidas.
adidas.be