Waag je kans en neem deel aan een workshop wijnproeven

Geüpdatet op 29 juni 2021 door ELLE Partner
Wat is er nog leuker dan een e-pero? De online cursussen van de Côtes du Rhône Academy! Schrijf je in en maak kans om deel te nemen en je degustatiepakket te ontvangen. Appellations, druivenrassen, kleurtinten ... Na deze workshop hebben de Côtes du Rhône-wijnen voor jou geen geheimen meer.

Als er iets is dat we de laatste maanden hard gemist hebben, dan is het wel gezellig samenzijn met onze vrienden rond een heerlijk glaasje wijn. Die gezelligheid heeft altijd centraal gestaan bij de appellations Côtes du Rhône. Zij stellen daarom voor om dit concept over een andere boeg te gooien met een interactieve online cursus op 15 juni 2021. 

Eén uur lang, Jasper Van Papeghem, voormalig sommelier van het restaurant ** De Jonkman, adviseur en winnaar van de wedstrijd Beste Sommelier van België in 2017, je onder in de innemende sfeer van de Côtes du Rhône. Al je vragen worden beantwoord tijdens een vraag-en-antwoordsessie en samen met je groep ontdek je de kwalitatieve, toegankelijke en authentieke wijnen uit deze streek. Na afloop van de dynamische cursus met een vijftigtal deelnemers heb je alle sleutelelementen in handen om de subtiliteiten van de wereld van de wijn te doorgronden. Tijdens de workshop deelt sommelier Fabrizio Buccela met veel passie zijn kennis over de wijn uit de Rhônevallei. Hij zal het onder meer hebben over de geschiedenis, appellations, druivenrassen, wijnbereiding, ... Ook de grondbeginselen, duurzame ontwikkeling en de rosé- en witte wijnen, de knowhow waar de Côtes du Rhône om bekend staan, zullen aan bod komen.

Of er ook geproefd gaat worden? Maak je geen zorgen, we hebben het beste voor het laatste gehouden! Voor de sessie ontvang je een box met drie stalen van enkele Côtes du Rhône 2021-topwijnen die voor jou geselecteerd werden door professionele Belgische sommeliers. Je zult de wijnen live kunnen proeven tijdens een gezellig ontspanningsmoment samen met je nieuwe klas en je knuffelcontact. Je kunt de workshop namelijk ook met twee op hetzelfde toestel volgen.  

Wil jij ook kans maken om deel te nemen aan deze exclusieve workshop en je degustatiepakket te ontvangen? Beantwoord dan de volgende vraag: