Wedstrijd: jouw beste recept in de volgende editie van ELLE Eten

Geüpdatet op 8 oktober 2019 door ELLE Partner
froamgesdesuisse

 

Ben jij een absolute liefhebber van Zwitserse kazen? Jij zet Gruyère AOP moeiteloos naar je hand en je wil dat ook anderen dat weten? Stuur dan meteen je beste recept waarin deze kaas zit vervat. En wie weet krijgt het een plaats in de novembereditie van ELLE Eten. Of je wint een mooie schort, dat kan ook!

Een beknopte geschiedenis

De Gruyère AOP kaas is afkomstig uit Franstalig Zwitserland en wordt sinds 1115 geproduceerd met rauwe melk van koeien. Deze beestjes worden ‘s zomers gevoederd met vers gras van groene weiden in de Zwitserse bergen, en in de winter krijgen ze hooi voorgeschoteld.

Deze harde kaas, waarvan de fijne en unieke aroma over de hele wereld wordt gewaardeerd, krijgt nog elke dag lof van fijnproevers. De kaas kent verschillende toepassingen: de geraspte vorm bij een gerecht, maar ook plakjes, fondues, taart, gratin en zelfs snacks behoren tot de mogelijkheden.

Nu is het aan jou!

Het moment is aangebroken om zelf aan de slag te gaan: neem deel aan onze ELLE Eten en Le Gruyère AOP wedstrijd! Ben je klaar om je creatieve recept op basis van Gruyère AOP te onthullen? In de vorm van je eigen gastronomische, romige, warme of koude bereiding waarvan alleen jij het geheime recept kent? Je mag het ons eigenhandig laten zien! We dagen je uit om ons de goesting te geven (om je recept te publiceren).

Hoe deelnemen?

Ben je ook al verlekkerd op dit avontuur? Bezorg ons als de bliksem je familierecept! Wie weet zie jij in november jouw favoriete creatie verschijnen. Zo is het plaatje compleet! Tot slot hebben we nog mooie schorten in de aanbieding voor 200 andere gelukkige deelnemers!