Winkeldossier: de nieuwste adressen van… Brussel

Geüpdatet op 2 juli 2019 door Isabelle
Winkeldossier: de nieuwste adressen van… Brussel

adresjes brussel
Een nieuw seizoen, een nieuwe garderobe, nieuwe winkelparadijsjes. Dit zijn de piepjonge adresjes die onze koophonger dit voorjaar stillen. Ronde 1: Brussel! 

LEES OOK: DE NIEUWSTE ADRESSEN VAN ANTWERPEN 

LEES OOK: DE NIEUWSTE ADRESSEN VAN KNOKKE

LEES OOK: DE NIEUWSTE ADRESSEN VAN GENT

1/

SUPERSTRAT Superstrat2

De fashionvideo van vandaag :
DE 5 BESTE APPS OM KLEDING TE VERKOPEN

Samen sta je sterker, dat hebben 5 jonge Brusselse ontwerpers goed begrepen. In het hartje van de Marollenwijk openden ze Superstrat, een collaboratief atelier/shop waar je hun creaties heet van de naald kan kopen. Creatief, origineel en energiek: een verplichte stop in onze hoofdstad!

Adres: Blaesstraat 154, Brussel 

2/

QUATUORunnamed

Deco fun: designwinkel Quatuor opent een derde winkel in ons land. Een tiental jaar geleden ontstond het label als online shop, het enorme succes ervan vroeg om een betonnen antwoord. Ondertussen is Quatuor aan haar derde vesting toe. Je vindt er modern design van merken als Ethnicraft, Kartell, Ferm Living, Bacsac,… Kortom: koopfun voor wie een stekje in te richten heeft.

Adres: Waterloosesteenweg 1232, 1180 Brussel

3/

STARBUCKS A cup of Starbucks coffee sits on a table in a cafe in central Hong Kong

Op vrijdag 23 mei opent Starbucks de deuren op de Grand-Place. Na kleinere vestingen in een drietal metrostations is het tijd voor het echte werk: een gezellig salon in typische Starbucks stijl waar je ongestoord van een koffie, frappucino, cookie of muffin kan genieten.

Adres: Grand-Place, 1000 Brussel 

4/

& OTHER STORIES

brussel

Hét goede nieuws van de winter: &Other Stories zet na Antwerpen ook voet aan grond in Brussel. Het kleine, übercoole broertje van H&M brengt je Zweeds design aan een acceptabele prijs, wij zijn nu al helemaal verknocht aan de webshop van het label. Openingsdatum: zaterdag 7 juni, zet je schrap!!

Adres: Guldenvlieslaan 15

5/
 SIBLINGS FACTORY 

opening-siblings-1024x887

De Dansaertwijk is alweer een interessant adresje rijker: Siblings Factory. Een plaats waar mode voor hem en haar, kunst en design elkaar ontmoeten en versterken. Ook tijdelijke tentoonstellingen en een café/bibliotheek komen je winkeluitje verrijken.

Adres: Oude Graanmarkt 31

6/
LOUBOUTIN 

opeing-louboutin

Bommetje toen we enkele maanden geleden de komst van schoenenkoning Louboutin aankondigden. Jullie zijn duidelijk fan van zijn glamoureuze stiletto’s, tijd om ze massaal in te slaan!

Adres: Grote Zavel 21

7/

Hello James 

HelloJames_UNIK_KRUZ

Enkele maanden geleden opende Hello James de deuren, een winkel die vakmanschap op de eerste plaats zet. Je vindt er de collecties van het Belgische lederwarenmerk Niyona: portefeuilles, handtassen en originele accessoires. Daarnaast worden andere handgemaakte labels verkocht, zoals de juwelenlijn van Elisa Lee en de breigoed collectie van I Love Mr. Mittens.

Leuk extraatje: Hello James werkt samen met UNIK bikes: een atelier dat oude fietsen opknapt en afwerkt met materialen van Niyona.

Adres: Laekenstraat 86

8/

Primark

Schermafbeelding 2014-03-17 om 14.04.58

Ook Primark strijkt neer in onze hoofdstad. Vanaf dit jaar vind je het Ierse label in de Nieuwstraat in het voormalige Forever 21. Het gebouw brandde in de zomer van 2012 gedeeltelijk af, maar krijgt binnenkort dus een nieuw, democratisch stijlvol leven. Een openingsdatum is nog niet bekend. 

Adres: Nieuwstraat 15