Healthy recept: groentencurry met yoghurt en kurkuma van Pascale Naessens

Geüpdatet op 8 november 2017 door Sima Safi
Healthy recept: groentencurry met yoghurt en kurkuma van Pascale Naessens

Puur en gezond koken dragen we hoog in het vaandel, zo ook Pascale Naessens.  Speciaal voor ‘Pur Natur’ stelde de keukenprinses dit receptje van deze Groentencurry met yoghurt en kurkuma samen. 

Ingrediënten:

-250 gr Pur Natur yoghurt natur
- 600 gr groenten
- broccoli
- bloemkool
- groene asperges
- kerstomaatjes
- jonge spinazie
- 3 knoflookteentjes, fijngesnipperd
- 1 eetlepel kurkuma
- zwarte peper
- zeezout
- olijfolie

Bereidingswijze:

Snijd de bloemkool, broccoli en de asperges in grote stukken. Kook ze beetgaar in water met een snuifje zout. Giet in een andere pan wat olijfolie en zet op een matig vuur. Voeg fijngesnipperde knoflook toe, de kurkuma en flink wat zwarte peper. Laat een minuutje zachtjes stoven. Voeg de rauwe jonge spinazie toe en roer goed. Eens de spinazie geslonken is, meng je de Pur Natur yoghurt en de rest van de groenten eronder: broccoli, bloemkool, asperges en de tomaatjes. Kruid af met zout. Roer voorzichtig om en laat nog een 5-tal minuutjes stoven.

Tip

Kurkuma is familie van de gemberplant, ook wel het goedkope saffraan genoemd. Het kleurt niet alleen gerechten maar geeft er ook een eigen, milde, warme aromatische smaak aan. Het is bijvoorbeeld het voornaamste bestanddeel van curry. In Azië kent men al langer de heilzame werking van kurkuma. Het bevat de kankerremmende stof curcumine, geen ander ingrediënt in de keuken is zo ontstekingsremmend. Om goed door het lichaam te kunnen worden opgenomen, is het belangrijk dat je kurkuma eerst oplost in olie en er zwarte peper aan toevoegt.