Hotspots: maak een culinaire wereldreis met deze Antwerpse adresjes

Geüpdatet op 17 augustus 2023 door Marie Pauwels en ELLE België
Hotspots: maak een culinaire wereldreis met deze Antwerpse adresjes

Fan van avontuurlijk tafelen en Midden-Oosterse, Afrikaanse of Aziatische smaken? Dankzij deze wereldse adresjes in Antwerpen verkennen je smaakpapillen de vier windstreken.

VIETNAMEES: Bún

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door BÚN Bar & Restaurant (@bunbarrestaurant) op

Al het goede van de Vietnamese keuken met zorgvuldig gekozen ingrediënten van Belgische en Nederlandse afkomst. Bij Little Bún Noodle Shop (van dezelfde uitbaters) eet je street food, terwijl je bij Bún Bar & Restaurant eerder gaat voor de meer gesofisticeerde keuken. Aan jou de keus. Wij kunnen niet wachten om de Zeeuwse oesters op zijn Vietnamees (met komkommer, gember, vissaus en chili, hmmmm) en de This Bò tái chanh (carpaccio van West-Vlaams Rood met basilicum, pindanoten en chilli) te proberen.

AFRIKAANS: Gojo

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Gojo Antwerp (@gojo_antwerp) op

Bij Gojo geniet je van exotische gerechten in het hart van Antwerpen. De Ethiopische keuken wordt gekenmerkt door veel verschillende kleine bijgerechtjes en food sharing. Ook veel veggie en vegan opties op de kaart.

INDISCH: Mission Masala

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door MISSION MASALA (@missionmasala) op

Wat begon als een food truck, groeide uit tot een street food hotspot op de Troonplaats voor de authentieke Indische keuken. Antwerpse dj (en oprichter van de Barrio Foodtruckfestivals) Tim Van den Heuvel baat de zaak uit met zijn Londens-Indische vriendin. Mission Masala opende onlangs ook een tweede vestiging in Gent vanwege hun groot succes. Tandoori chicken of samosa, iemand?

Italiaans: Pici

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door PICI Antwerp Pasta (@piciantwerp) op

Geen pizza op deze kaart, wel (verse!) pasta. De beperkte menukaart stelt Pici in staat om terug te gaan naar de essentie van de Italiaanse keuken: kraakverse gerechten en biologische groenten en kruiden. Daarnaast kan je als klant in het restaurant zien hoe de chef de je gerecht klaarmaakt (een groot pluspunt volgens ons).

GRIEKS: Mandraki

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Restaurant Mandraki (@restaurant_mandraki) op

Al 17 jaar lang kan je bij Mandraki terecht voor Griekse en streekgebonden specialiteiten. Dit restaurant werd genomineerd voor de titel Beste Griek 2020 als enige Belgisch-Griekse restaurant (de andere genomineerde restaurants waren in Nederland), dus eigenlijk kan je stellen dat dit de beste Griek van België is! Met een maandelijks veranderend menu met suggesties en een vaste mezzekaart.

LIBANEES: Sumac

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sumac_antwerp (@sumac_antwerp) op

Ook in dit gezellige zaakje draait alles om food sharing (je zal je moeten inhouden om niet de hele kaart te bestellen). Een leuke plaats om urenlang te tafelen. Heerlijke mezze en cocktails, meer moet dat niet zijn.

MAROKKAANS: El Warda

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door El_Warda_Antwerpen - Bizanaat (@el_warda_antwerpen) op

Al meer dan 25 jaar serveert men bij El Warda Marokkaanse en Egyptische specialiteiten zonder Westerse invloeden. Het adresje ligt in de Antwerpse Zurenborgwijk maar je voelt je meteen op vakantie dankzij het interieur. Aanrader is die Oriëntaalse tafel (food sharing). Ook voldoende vegetarische opties.

Israëlisch: Middle Eats

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door We Are Various (@we_are_various) op

In dit Midden-Oosterse restaurant met Israëlische specialiteiten kan je niet alleen lekker eten, het is ook een heerlijke hotspot in Antwerpen - Middle Eats Disco Dining staat er op de website te lezen. Chef Daniela haalde inspiratie voor dit concept in Tel Aviv: daar is gaan eten al een feestje op zich. De perfecte plaats om je weekend in te zetten!

Japans: Izumi

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Izumi ‘Japans Restaurant’ (@izumi_antwerpen) op

Amsterdammer Ed Balke bracht in 1978 met Izumi zijn liefde voor de gezonde, Japanse keuken naar het Antwerpse zuid. Ongeveer veertig jaar later vergezelden ook zijn twee dochters hem in het restaurant, we kunnen dus spreken van een echte familiezaak. Ed en zijn dochters worden bijgestaan door drie ervaren Japanse chefs. Elke dag wordt er vis van verse vangst gebruikt voor de sushi en sashimi, not your average sushi restaurant dus, maar een verfijnde Japanse keuken. Afhankelijk van het aanbod, zijn er dagelijks nieuwe suggesties. Eén van de meest gerenommeerde Japanse restaurants van 't stad.