Hotspots Gent: 3 gloednieuwe exotische adresjes om uit te testen

Geüpdatet op 15 juni 2020 door Lore Ginneberge
Hotspots Gent: 3 gloednieuwe exotische adresjes om uit te testen

Ken je dat gevoel: je wandelt door de Gentse straten en spot overal om je heen nieuwe adresjes. De stroom aan nieuwe eettenten en gezellige bars valt onmogelijk bij te houden. En dat hoeft ook niet, want wij verklappen welke kersverse hotspots het ontdekken waard zijn.

De streetfoodvibe heeft z'n weg duidelijk gevonden in Gent, want de vele klassieke brasseries krijgen er concurrentie van hippe Zuid-Amerikaanse en Aziatische hotspots. Deze 3 nieuwe exotische restaurants mag je niet overslaan bij je volgende bezoekje aan Gent.

1. Umamido Gent

hotspots gent exotisch aziatisch

De beste ramen noodles kan je na Leuven, Antwerpen en Brussel nu ook in Gent proeven. Het concept is simpel: bestel een kommetje naar keuze met dampende ramen in een bouillon vergezeld van een stukje vlees of groenten, en pair met craftbeer van het huis. Proef zeker ook de side dishes, tegen gyoza en edamame zeggen wij geen nee!

2. Bicho Malo

Een andere nieuwe hotspot met hoog streetfood-gehalte is deze Bicho Malo. De gerechten zijn even fotogeniek als origineel; je eet er pulpo, Mexicaanse meatballs en taco's als dessert. Al dat lekkers moet natuurlijk doorgespoeld worden met een vakkundig geshakete cocktail. Of twee.

3. Steamy Windows

Van Mexico opnieuw naar Azië, want Gent huist sinds kort een eerste dumpling bar. Hoewel deze heerlijk gevulde deegballetjes de ster vormen bij Steamy Windows (er is keuze uit een tiental soorten), staan er ook verrukkelijke sides en desserts op de menukaart. Pluspunt: zeer geschikt voor vegetariërs en vegans.

Meer hotspots in Gent?