24u in Rotterdam: topadresjes van locals

Geüpdatet op 16 mei 2019 door ELLE België
24u in Rotterdam: topadresjes van locals

Zin om er een dagje op uit te trekken? Wat dacht je van een uitstapje naar onze Noorderburen in Rotterdam?

Wie Rotterdam hoort, denkt waarschijnlijk meteen aan de Erasmusbrug, de Markthallen, de Koopgoot of een van de weinige historische gebouwen die de stad telt. Vergeet dit allemaal en leer de stad kennen als een echte Rotterdammer.

1/

Heerlijk ontbijten

Hotspot: Op het dak
Start je dag bij Op het dak met een lekker ontbijt  en (bij goed weer) een prachtig uitzicht. Alles wat er op je bord belandt, wordt zelf geteeld of lokaal gekocht.

May we present perhaps the next best weekend deal? Starting this Saturday: it's the 10 to 12 brunch deal!

Geplaatst door OP HET DAK op Donderdag 4 mei 2017

2/

Musea bezoeken

Hotspot: Museumpark
Cultuurliefhebbers vinden hier zéker hun gading, want met z'n zes verschillende musea is er in dit park voor ieder wat wils. Hier vind je De Kunsthal, Het Natuurhistorisch museum, Het Nieuwe Instituut, Museumwoning Sonneveld, Museum Boijmans van Beuningen en het Chabotmuseum. Toch geen zin om een van deze culturele pareltjes te bezoeken? Dan kan je er altijd nog genieten van een wandeling in het park.

24u in Rotterdam: topadresjes van locals - 1

 

3/

Lekker lunchen

Zin in een vegetarische lunch of mag het wel eens iets anders zijn? Wie on trend veganistisch wil eten, moet zeker een bezoekje brengen aan Gare du Nord. Heb je zin in een meer luxueuze maaltijd, rep je dan naar The Park. Maar ook wanneer je geen zin hebt om lang te tafelen kom je in Rotterdam aan je trekken, want de stad kent tal van fastfoodketens waar je voor een snelle hap terecht kan.

Geplaatst door Gare du Nord op Dinsdag 22 januari 2019

 

4/

Shop till you drop

Hotspot: Pannekoekstraat
Wie op zoek is naar exclusieve stuks laat de Koopgoot beter voor wat het is en loopt meteen door naar de Pannekoekstraat. Deze gezellige straat ligt op een steenworp van de Markthallen en biedt, naast talrijke boetiekjes, verschillende mogelijkheden aan om een hapje te eten. Een onze favoriete shopadresjes is Vintage & Labels by Hendrikus. In deze kleine maar gezellige tweedehandswinkel vind je, zoals de naam al doet vermoeden, naast gewone vintage ook designeritems aan zachte prijsjes.

https://www.facebook.com/114340575751549/photos/a.171268450058761/498547367330866/?type=3&theater

Extra tip: ga langs bij Bakersdough voor een bolletje (of twee) huisbereid koekjesdeeg. Om je vingers bij af te likken...

5/

Diner time

Rotterdam kent tal van goede eetgelegenheden. Heb je een klein budget maar wel grote honger? Ga dan pasta of pizza eten bij Happy Italy. Mag het iets meer zijn? Laat je dan verrassen bij Just Rotterdam. Er is geen vast menu, maar er zijn wel dagelijks nieuwe creaties. Voor een Frans-Hollandse keuken zit je goed bij Bierhandel de Pijp, het oudste restaurant van Rotterdam. Welke optie je ook kiest, teleurgesteld zal je zeker niet zijn.

https://www.facebook.com/justrotterdam/photos/a.331455347311728/632041623919764/?type=3&theater

6/

Cocktail hour

To do: Dr.
Wie zin heeft in een coole cocktail is bij Dr. aan het juiste adres. In tegenstelling tot de meeste cocktailbars krijg je hier geen glazen vol ijs, maar een selectie van unieke, seizoensgebonden cocktails. Elke drie maanden verandert de menukaart waardoor je cliché cocktails zoals een mojito hier niet snel tegenkomt. Deze bar is één van de best bewaarde geheimen van Rotterdam. Door de verborgen locatie en de beperkte plaats, maak je best - net zoals bij een echte arts - een afspraak. Jammer genoeg doen ze hier niet aan vrije consultaties...

Pint Embed Link

7/

Dansen en sjansen

Hotspot: Suicide Club
Wil je je dag afsluiten in stijl afsluiten? Dan ben je bij de Suicide Club aan het juiste adres. Deze rooftopbar biedt naast een drankje en een goed feestje een geweldig uitzicht over Rotterdam. Laat je meevoeren op het ritme van de beat en geniet van het Rotterdamse uitgaansleven.

Geplaatst door The Suicide Club op Dinsdag 19 maart 2019

8/

Overnachten

Overnachten doe je in Hotel Bazar. De inspiratie voor de inrichting van het hotel en de kamers haalde men in Afrika en het Midden-Oosten. Ontbijten kan in het hotel zelf, maar wie liever nog een laatste keer op ontdekking wil, raden we aan om rond te struinen in De Witte de Withstraat.

24u in Rotterdam: topadresjes van locals - 2

(door stagiaire Kaat Monsieur)