24u in Rotterdam: topadresjes van locals

Geüpdatet op 27 juli 2023 door Lisa Aelvoet Foto’s: Unsplash
24u in Rotterdam: topadresjes van locals

Op zoek naar de perfecte plek voor een daguitstap? Plan een tripje naar Rotterdam maar laat de clichés achterwege. Danzij onze tips leer je de stad in slechts 24u kennen als een échte local.

Misschien heb je wel al eens van de Erasmusbrug, Markthallen of Koopgoot gehoord. Toch heeft de 'Poort van Europa' veel meer te bieden dan de toeristische top drie. Wij wijzen je de weg naar verborgen pareltjes die enkel Rotterdammers kennen.

Parqiet

In deze oase van rust middenin Het Park kan je heerlijk ontbijten. Met een mimosa in de hand geniet je 's zomers van het prachtige terras en 's winters van het gezellige interieur. Ook voor een lekkere borrel is 'Parqiet' een topadresje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PARQIET (@parqiet_parkcafe)

Adres: Baden Powelllaan 20, 3016 GJ Rotterdam

Museumpark

Het Museumpark verenigt maar liefst zes verschillende musea en vormt daarmee een niet-te-missen hotspot voor cultuurliefhebbers. Je hebt er de keuze tussen 'De Kunsthal', 'Het Natuurhistorisch Museum', 'Het Nieuwe Instituut', 'Museumwoning Sonneveld', 'Museum Boijmans van Beuningen' en het 'Chabotmuseum'. Voor ieder wat wils dus!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kunsthal Rotterdam (@kunsthal)

Adres: Museumpark, 3015 CB Rotterdam

Fenix Food Factory

Voor een lekkere verse lunch kan je bij 'Fenix Food Factory' terecht. Deze markthal huisvest 'Booij Kaasmakers', 'Jordy's Bakery', 'Fruit & Veggies', 'Mini market', 'Kaapse Brouwers', 'Soda Pop Shop', 'Frank's Ambacht' en 'Blije Wijnen' - om helemaal blij van te worden.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fenix Food Factory (@fenixfood)

Adres: Nico Koomanskade, 3072 LM Rotterdam

Objet trouvé

De leukste vondsten van twee Rotterdamse zussen vind je in de concept store 'Objet Trouvé'. Je shopt er stijlvolle, tijdloze kledingstukken en accessoires van mooie materialen.

Adres: Pannekoekstraat 44A, 3011 LH Rotterdam

Imagine By Kim

Bij 'Imagine By Kim' scoor je Instagram-waardige outfits voor een zacht prijsje. Zwart zal je in dit Rotterdams boetiekje niet vinden, wel kleur en glitter.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by IMAGINE BY KIM (@imaginebykim)

Adres: Pannekoekstraat 44A, 3011 LH Rotterdam

Alfredo's Taqueria

Wanneer je 'Alfredo's Tacqueria' binnenstapt, vervoert de geur van versgebakken taco's je rechtstreeks van Rotterdam naar Mexico City. Cocktailbar 'Bar Azul' bezet het gelijkvloers van het pand terwijl het restaurantgedeelte 'El Piso Alto' de eerste verdieping in beslag neemt.

Adres: Goudsesingel 204, 3011 KD Rotterdam

Hotel New York

Wie overnacht in 'Hotel New York', slaapt in een stukje geschiedenis. Vroeger vertrok de Holland-Amerika-lijn van dit historische pand, dat in de jaren negentig transformeerde tot een hotel-restaurant. Nu kan je er slapen met uitzicht op de stad.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hotel New York (@hotelnewyork)

Adres: Koninginnenhoofd 1, 3072 AD Rotterdam

LEES OOK: