De beste terrassen van Antwerpen voor een drankje in de zon

Geüpdatet op 17 april 2023 door Sam Vandenbosch en Sam Vandenbosch
De beste terrassen van Antwerpen voor een drankje in de zon FRANQ

Bemachtig een plekje op één van deze terrassen in Antwerpen om optimaal van het zonnetje te genieten.

Ein-de-lijk. Het moment waarnaar we al enkele maanden uitkijken: de eerste zonnestralen vinden hun weg naar België en sweater weather maakt officieel plaats voor terrasjesweer. Van charmante pleinen tot levendige straten en rustige parken, Antwerpen heeft adresjes op overschot.

1. Yalla Yalla

Als er één terras is waarop je optimaal kan zonnekloppen, dan is het Yalla Yalla wel. Ongedwongen genietend van lekkere, verse Libanese mezze-gerechten, doe jij hier vast en zeker je eerste kleurtje op. Nu nog vanonder de warmte van hun gezellige serre, weldra vanop het zonovergoten, open hoekje pal langs de Draakplaats en de majestueuze Cogels Osylei. Om maar te zeggen: er bestaan ergere plekken om je avond door te brengen!

Tramplein 2, Berchem

2. Pilar

Pilar Hotel bevindt zich op t’ Zuid, een van de leukste wijken in Antwerpen. Dankzij de prachtige herenhuizen, brede lanen, mooie pleinen en de vele populaire cafeetjes in de buurt, waan je je zo in Parijs. Het restaurant van Pilar is daarbij dan ook een absolute must-visit voor de foodies onder ons. Met zicht op het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, kan je vanop hun prachtige terras genieten van een verfrissende homemade lemonade of een lunch à l'improviste?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hotel Pilar (@hotelpilar)

Leopold de Waelplaats 34, 2000 Antwerpen 

3. Osaka

The hottest spot in town. Alleen al voor het interieur trek je hiernaartoe. De esthetische ruimte voldoet aan onze wildste design-dromen, maar ook het terras stelt niet teleur: met een grote portie zon, een lekker glas wijn en alles wat de experimentele keuken van dit restaurantje te bieden heeft, kan je ons hier het hele seizoen terugvinden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Osaka Antwerp (@osakaantwerp)

Bollandusstraat 17, 2000 Antwerpen

4. Fiskeskur

Fiskeskur is Deens voor 'vissershut' en verwijst naar de inspiratie achter het concept van dit restaurant. Het oude douanegebouw waarin Fiskekur gevestigd is, zorgt voor een ruwe rock&roll-look. Het pronkstuk van Fiskeskur is zonder twijfel het grote open vuur en zijn fantastische uitzicht. Tijdens zomeravonden kun je op het terras genieten van een prachtige zonsondergang aan de Kaaien, terwijl je smult van gegrilde vis, BBQ oesters en een goed glas wijn. Het menu biedt een keuze uit rauwe, koude, warme en vegetarische gerechten afhankelijk van de vangst van de dag en de creativiteit van de chef.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door fiskeskur (@fiskeskur)

Kattendijkdok-Oostkaai 20b, 2000 Antwerpen

5. Tinsel

Het pas verhuisde Tinsel serveert als vanouds à la carte ontbijt & lunch, gepresenteerd op esthetische bordjes als het perfecte Instagram-materiaal. Op hun rustige, iet-wat afgelegen terras passeer je voor fluffy pancakes en brioche toast met ricotta en blauwe bessen, maar bovenal een hartelijke sfeer. Wat ze zelf niet kunnen maken, wordt geleverd door andere Antwerpse hoogvliegers zoals de populaire Domestic bakkerij en Andy's koffie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tinsel Antwerp (@tinsel_antwerp)

Sint-Paulusplaats 30, 2000 Antwerpen

6. Somista

Of je nu voor een snelle espresso of een uitgebreide latte-date langskomt, op het terras van Somista waan je je in zonnig Spanje. Op hun heerlijke achtertuin patio - inclusief warmroze gevel! - zetel je neer voor een lekkere tapas-plank of aperitief met een selectie van de lekkerste wijnen. Het borreluurtje in Antwerpen zag er nog nooit zo Mediterraans uit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door somista (@somista.antwerp)

Driekoningenstraat 27, 2600 Antwerpen

7. FRANQ

Het terras van hotel FRANQ is een verborgen parel in het hartje van Antwerpen. Gelegen in een rustige binnenplaats, biedt dit terras de perfecte oplossing om even aan de drukte van de stad te ontsnappen. Bij de bar van FRANQ kan je terecht van koffie tot mojito en alles daartussenin. De gastrobar menukaart is ideaal om te delen, al zeggen wij ook geen nee tegen een hun delicieuze truffelpasta als lunch.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hotel FRANQ (@franq_hotel)

Kipdorp 10/12, 2000 Antwerpen

8. Ta-nnin

Als Thaise sommelier durven ze bij Ta-nnin buiten de gebaande paden te treden. Deze wijnbar brengt een gezellige en inspirerende sfeer met een urban vibe. Zo kan je binnen "lekker wijnen" op de deuntjes van de platenspeler, of breng je de laatste uurtjes van de dag door op hun (verwarmde) straat-terras, voorbijgangers spottend in deze levendige buurt. Hier serveren ze kwaliteitswijnen voor de kenner en niet-kenner onder ons; de wijnadviseurs helpen je graag op weg. Op de kaart vind je een uitgebreide selectie aan biologische, biodynamische of natuurlijke wijnen, veelal afkomstig van kleinere wijnboeren en minder bekende wijngebieden. Ta-nnin kiest bewust voor verborgen en betaalbare pareltjes, en daar kunnen wij alleen maar blij om zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door TA-NNIN (@tannin_antwerp)

 Volkstraat 50, 2000 Antwerpen

9. Baron

Je bent pas écht in Antwerpen geweest als je... "Den Baron" hebt bezocht. Dit café is een klassieker op de Marnixplaats. Niet alleen in het weekend, maar ook op warme weekavonden is het wringen om een plekje te bemachtigen op één van de ludiekste terrassen van 't stad. Het succesrecept? De ambiance, de centrale ligging van het plein en de levendige inwoners van het Zuid maken het de ideale afspreek-plek voor een avondje op café met vrienden. Andere zonnige ronde-punt-alternatieven die niet te missen zijn? Vitrin, eveneens op de Marnixplaats, en Hopper op de Leopold de Waelstraat.

Marnixplaats 5, 2000 Antwerpen

10. Butcher’s Coffee

Als we ergens willen brunchen dit seizoen, is het wel op het charmante pleintje bij Butcher's Coffee. Hun sappige Breakfast Burger met pico de gallo, fried egg en spek is absoluut to die for. Voordeel? Het terras is groot genoeg voor iedereen! Ook bij broertje 'Andy Roasters' is het trouwens heerijk koffie sippen op een zonnige namiddag.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Butchers Coffee (@butcherscoffee)

LEES OOK: