Dit zijn de 13 lekkerste bakkerijen van Antwerpen

Geüpdatet op 22 februari 2024 door Sam Vandenbosch en ELLE België
Dit zijn de 13 lekkerste bakkerijen van Antwerpen

Van klassieke croissant tot bijzondere espresso creme cruffins, dit zijn onze 13 favoriete bakkerijen in Antwerpen.

Krijg je maar niet genoeg van een heerlijke boterham met verse confituur of gaat je hart sneller kloppen van een perfect gebakken croissant? Aan iedereen van wie het ontbijt de favoriete maaltijd is, zoek niet verder. In Antwerpen zijn er adresjes genoeg waar je terecht kan voor kraakvers brood en gebak.

1. Goossens

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Imperfect Travels (@imperfect_travels)

Sinds 1884 is het bij Bakkerij Goossens aanschuiven geblazen. Het kleine winkeltje werd door Philippe Goossens opgericht, ondertussen is het al de beurt aan de vierde generatie om de artisanale broden te bakken. Waar staan de meeste mensen voor in de rij? Voor het roggeverdommeke, een typische Antwerps krentenbrood of het overheerlijke chocoladebrood.

Adres: Korte Gasthuisstraat 31

2. Domestic

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Domestic (@domestic_antwerp)

Domestic is de bakkerij-uitbreiding van het sterrenrestaurant Dôme van chef Julien Burlat en visbistro Dôme sur Mer van chef Julien Bobichon. Kwaliteit en authenticiteit staan centraal, broden met een dikke korst, krokante baguettes en pareltjes van taartjes.

Adres: Steenbokstraat 37 - Lange Gasthuisstraat 5 - Markgravelei 95

3. Broodboetiek Verlooy

Een combinatie van vakmanschap, ambacht, de allernieuwste technieken en de juiste machines zorgen voor een een nieuw gamma van brood en banket die een ultieme smaakbeleving garanderen. Bij broodboetiek Verlooy vind je niet alleen een gamma aan overheerlijke broden, chef-patissier Willem Verlooy werkt met pure ingrediënten en verschillende texturen en creëert unieke zoetjes. 'Haute patisserie' is de benaming die het dichtst aanleunt bij de taarten en gebakjes die Willem maakt.

Adres: Schemersstraat 8

4. De Biologische Bakkerij

Heerlijk biologisch brood vind je bij de gezellige Biologische Bakkerij in de Volksstraat. Haal er een broodje of geniet er ter plekke van een ontbijt of lunch.

Adres: Volksstraat 17

5. Dellafaille

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @dellafaille

Nog een vaste waarde in Antwerpen, is bakkerij Dellafaille. De zaak werd in 1938 opgericht door Frans Dellafaille, ondertussen staat de bakkerij al meer dan 70 jaar voor kwaliteit. Als je bij Dellafaille binnenstapt en het vers brood ruikt of de verfijnde patisserie ziet, dreig je met een hele kar buiten te gaan.

Adres: Museumstraat 2

6. Bakker Aldo

Bakker Aldo leerde de kneepjes van het vak bij bakkerij Domestic. Hij opende zijn eigen bakkerij waar puurheid centraal staat. Bloem, water en zout zijn de enige ingrediënten in zijn brood Je vindt er dus enkel zuurdesembrood op de plank, stuk voor stuk met de hand gebold.

Adres: Lange Leemstraat 388 - Geefsstraat 5

7. De Broodnatie

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door De Broodnatie (@de_broodnatie)

Bij de Broodnatie neem je je brood mee of je geniet ter plaatse van een gezond ontbijt met uitzicht op het park van 't Groen Kwartier. Als je het stijlvolle interieur ziet, zal je zeker verleid worden om voor de laatste optie te kiezen…

Adres: Artsen zonder Grenzenstraat 32

8. Kleinblatt

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door KLEINBLATT (@kleinblattbakery)

De Joodse bakkerij werd in 1929 opgericht door Poolse immigranten, Kleinblatt overleefde een woelige periode tijdens WOII, maar boekt ondertussen succes tot over de grenzen. Het brood en banket van de bakkerij is razend populair, maar de kosher pasta is de echte ster en wordt zelfs tot in Londen en Parijs geëxporteerd.

Adres: Provinciestraat 206

9. Loes & Krikke

Loes & Krikke staan voor kleinschalig, eigenzinnig, eerlijk en ecologisch. Wil je van hun dagverse broden genieten, dan moet je naar het hippe Borgerhout, want hier vestigden de twee zich in een voormalige drukkerij. De broden, pizza en toasts worden gebakken in een traditionele Vlaamse broodbakoven.

Adres: Congresstraat 42/101

10. Funk

De ondernemers achter Have A Roll hebben een nieuwe hotspots geopend, 'Funk'. Het scandi-achtige bakkerijtje op het Zuid opende pas net maar liet elke bezoeker op slag verliefd worden. Verleiden doen ze met Deens geïnspireerde gebakjes en klassiekers met een twist, zoals vanilla custard apricot pastry en marsepein-amandelcroissant, smeuïge zoute slagroomboter en een selectie natuurwijnen. Je kan er je bestelling to go afhalen of plaats nemen in hun industriële interieur op een van de kobaltblauwe krukjes.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bakkerij Funk (@bakkerijfunk)

Adres: Kronenburgstraat 41a

11. Brood en spelen

Het authentieke Brood en Spelen, vlakbij de Grote Markt, zou je kunnen omschrijven als een mix tussen een bruine kroeg en een klein bakkerijtje. Het gezellige retro-interieur doet denken aan een diner uit een 90s romcom. Hoog tijd dus om er een ontbijt-date te organiseren!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bonne Bouche (@bonnebouch3)

Adres: Oude Beurs 23

12. Leo

Deze stond hòòg op ons lijstje en met rede. De artisanale patisserie en viennoiserie zorgt steeds voor een klein verwen-momentje. Zeker bij kerst biedt Leo een bijzondere selectie zoetigheden, zoals buche crème au beurre, mont blanc met truffel of marsepein patatjes.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leo Antwerp (@leo_antwerp)

Adres: Solvynsstraat 77

13. A Fresh Tart

A Fresh Tart brengt je terug naar de zorgeloze dagen van je kindertijd, toen je je niet schuldig hoefde te voelen over het eten van bergen zoets en suiker. Bij deze Engels geïnspireerde bakkerij aan het MAS wordt er een taart gebakken voor elke gelegenheid, en dat steeds met lokale producten uit hartje Antwerpen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door A FRESH TART (@afreshtart_antwerp)

Adres: Bordeauxstraat 7