Grammy’s 2017: dit waren de hoogte- en laagtepunten

Gepubliceerd op 13 februari 2017 door Isabelle
Grammy’s 2017: dit waren de hoogte- en laagtepunten

Wat. Een. Show! 

Zondagavond verzamelde het kruim van showbizzland in Los Angeles voor de jaarlijkse Grammy Awards, bedoeld om muzikanten in de bloemetjes te zetten. De show had net zo goed de Beyoncé Awards kunnen heten, want dit jaar maakte een hoogzwangere Queen Bé er werkelijk iets legendarisch van. Verder ook Blue Ivy die aan de Carpool Karaoke deelneemt, Adele die zichzelf een Kanye West aandoet, een gigantische modescoop (!), heel veel anti-Trump hints en één gigantische modeflater. Dit hebben we onthouden:

Wees gegroet Moeder Beyoncé... 

Het was het optreden waar iedereen naar uitkeek: de laatste stunt van Beyoncé op een podium voor ze ergens in de herfst haar nu al beroemde tweeling op de wereld zet. De ster haalde voor deze tijdelijke zwanenzang echt alles uit de kast en pakte uit met een show vol kunstzinnige visual effects, feministische verwijzingen, hologrammen van Blue Ivy en moeder Tina Knowles (de beamer is duidelijk Beyoncé's favoriete machine dit jaar) en uiteraard een selectie songs uit Lemonade. De ster, gehuld in een extreem pikant Madonna gewaad (inclusief aureool), liet zich aankondigen door haar eigen moeder, opende de show met poëzie van Warsan Shire, bracht met Lovedrought en Sandcastles nog maar eens iedereen aan het wenen en hypnotiseerde de rest van de zaal met haar bizar fascinerende visual art. Pittig detail: de show werd bedacht door de Belgisch-Marokkaanse choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui! Je moet het eigenlijk gewoon zelf bekijken:

Ze onthulde al doende trouwens een grote modescoop: Voormalig Roberto Cavalli ontwerper Peter Dundas lanceert zijn eigen label! De man tekende de gouden podiumlooks van Beyoncé én stond ook in voor de twee galajurken die ze op de rode loper droeg. Bij deze heeft de wereld alvast een voorproefje van wat Dundas' soloproject in petto heeft.

(PS: De designer is al jaren favoriet bij de sterren -zo tekende hij onder andere de prachtige boho bruidsjurk van Poppy Delevingne.)

Grammy Awards 2017 Beyoncé Peter DUndas label

Grammy Awards 2017 Beyoncé Peter DUndas label 2

Grammy Awards 2017 Beyoncé Peter DUndas label 3

Grammy Awards 2017 Beyoncé Peter DUndas label 4

 

1/

Blue Ivy goes wild 

Queen Bé had voor de gelegenheid ook haar mini-me Blue Ivy, van top tot teen in roze Gucci smoking gestoken, mee en die hield het niet toen ze haar moeder zag schitteren op het podium. Allergrootste fan: check!

Verder voelde ze het ook kriebelen toen host James Corden samen met Jennifer Lopez en een horde andere celebs een mini Carpool Karaoke hield. Blue moest en zou ook in dat muzikale wagentje meerijden, en zo geschiedde. De miniatuur ster heeft bij deze voor eeuwig de beste carpool cameo ooit op haar naam staan:

https://youtu.be/ZldUQTSS7rc

2/

Adèle gaat volledig de mist in

Beyoncé was niet de enige die voor vuurwerk zorgde. Waterproof mascara kende een topmoment, want ook Adèle maakte de nodige tranen los. De ster, met drie prijzen op haar naam de grote winnares van de avond, toonde zich van een bijzonder emotionele kant en snotterde de hele awardshow door -later meer hierover. Ze bracht onder andere een hulde aan de rond Kerstmis overleden zanger George Michael, maar vond die zelf maar niets en onderbrak haar eigen versie van Fast Love halfweg met de woorden: "Ow shit, het spijt me dat ik vloek maar ik moet dit even overdoen. Mag ik alsjeblieft opnieuw beginnen? Ik mag dit echt niet verknoeien voor hem!" Waarop ze braafjes herbegon, ditmaal op de juiste noot, en de zaal uiteindelijk helemaal stil kreeg.

https://youtu.be/cm5Hs3cSOv8

3/

De onverwachte ode aan Kanye West 

Kanye West gold als grote afwezige van de avond, maar zijn Imma Let You Finish drama met Taylor Swift werd bizar genoeg nog eens opgerakeld toen Adele openlijk de uitslag van Beste Album in twijfel trok. Ter herinnering: West griste in 2009 de awards van Beste Video uit Swifts handen en claimde hoog en luid dat die naar Beyoncé had moeten gaan. Dit jaar deed Adele dus hetzelfde, een beetje bizar aangezien zij zelf de prijs in ontvangst had genomen voor haar album 25. "Ik kan deze award niet aannemen, in alle bescheidenheid, maar Beyoncé is de artiest van mijn leven. Lemonade was zo monumentaal en wij artiesten zijn dol op je, je bent ons licht!" Snikte ze, waarop Beyoncé zelf in tranen schoot. En maar wenen, en maar wenen, en maar wenen.

De emotionele rollercoaster ging trouwens verder toen ze per ongeluk haar beeldje in twee brak. Hysterische oeps.

Adele Grammy's 2017 Beyoncé citroen lemonade 2

De Britse ster uitte haar bewondering voor haar collega trouwens al de hele avond met deze subtiele knipoog: een pin met citroenschijfje op haar groene Givenchy gewaad! Een sterke boodschap trouwens, aangezien beide vriendinnen die avond heel nominaties op hun naam hadden staan en door de media fel tegen elkaar werden uitgespeeld in de weken voor de uitreiking. Van een titanenstrijd geen sprake hier, wel een goede dosis girl power.

Adele Grammy's 2017 Beyoncé citroen lemonade

4/

Katy Perry blundert door Britney Spears aan te vallen 

Ook Katy Perry schitterde in Tom Ford op de rode loper na een lange afwezigheid. Toen ze naar de reden daarachter werd gevraagd, antwoordde ze heel eerlijk dat ze er helemaal door zat en even op pauze moest drukken om haar mentale gezondheid veilig te stellen. Go Katy voor je eerlijkheid. Vrijwel meteen ging ze echter de mist in door lacherig te stellen dat zij tenminste haar hoofd niet heeft geschoren -een gemene steek naar de mentale inzinking van Britney Spears tien jaar geleden. Boehoe Katy.

Fans van Britney reageerden kwaad en de hashtag #KatyPerryIsOverParty werd meteen trending. Jammer, want haar optreden later op de avond was één sterk politiek statement, een pleidooi voor Planned Parenthood en feminisme dat ze heel toepasselijk in Hillary Clinton-esque broekpak uitvoerde, terwijl de Amerikaanse grondwet achter haar werd geprojecteerd. Een gloriemomentje dat een beetje van haar glans verloor door de weinig vriendschappelijke comments op de rode loper.

Grammy's 2017 Katy perry trump hillary clinton statement show

5/

De meest schreeuwerige look

Ook de andere kant van het politieke spectrum kwam aan bod. Zangeres Joy Villa kwam opdagen in een pamflet van Donald Trump en haalde zich de woede van heel wat aanwezigen op de hals. Ze betrad de rode loper in een dramatische witte cape -die ons trouwens heel hard aan Solange Knowles' bruidslook deed denken- en liet die vervolgens zakken om haar "make America great again" jurk te onthullen. Een verrassende zet, aangezien ze eerder via social media haar steun aan de BLM-beweging (Black Lives Matter) betuigde, een stroming die door Trump als staatsgevaarlijk wordt beschouwd. Villa staat echter bekend om haar openlijke provocaties, dus echt wijs moet je niet proberen worden uit de stunt. Grammy Awards 2017 Joy Villa Trump make america great again 1

Grammy Awards 2017 Joy Villa Trump make america great again