De 8 mooiste trouwjurken sinds Kate Middleton

Geüpdatet op 19 juni 2019 door Laure Vandendaele
De 8 mooiste trouwjurken sinds Kate Middleton

Op 29 april is het alweer vijf jaar geleden dat Kate Middleton haar jawoord aan prins William gaf. En het is de dag waarop de kersverse Duchess of Cambridge modegeschiedenis schreef in haar elegante trouwjurk van Alexander McQueen. Gelukkig waren er de afgelopen jaren nog heel wat trouwerijen met jurken om van te dromen.

Of Sarah Burton nou wel of niet schetsen van een Britse ontwerpster uit Hertfordshire heeft gezien ter inspiratie, Kates trouwjurk was 'the dress' van het jaar 2011. Om vijf jaar huwelijksgeluk te vieren, selecteerde website Stylight acht beroemde bruidsjurken die - naast de schitterende bruid - de ster van het trouwfeest waren.

LEES OOK: de 10 meest iconische trouwjurken ooit

LEES OOK: Getest: say yes in een Disney dress

1/

De prinses onder de bruiden

kate middleton, alexander mcquee, trouwjurk

Op 29 april 2011 keken maar liefst twee biljoen mensen live naar dé bruiloft van het jaar (sorry Kate Moss). Bruid der bruiden Kate Middleton droeg een jurk van Sarah Burton voor Alexander McQueen. Een creatie waar veel over valt te vertellen: van de rok met plooien (als een opengaande bloem) tot de 2.70 meter lange sleep en de sluier met daarop met de hand geborduurde bloemen (het werk van de Royal School of Needlework). En we mogen de tiara die koningin Elizabeth II haar leende natuurlijk niet vergeten. Van haar ouders kreeg Kate de bijpassende oorbellen cadeau. Kate koos overigens voor het parfum Fleurissimo van Creed, hetzelfde parfum als dat Grace Kelly op haar trouwdag in 1956.

Kate's haar was half opgestoken, een mooi compromis tussen haar eigen los wapperende lokken en de traditionele updo die het koningshuis voorschrijft. Ook zusje Pippa gooide hoge ogen met een aansluitende ivoorkleurige (!) jurk, eveneens een ontwerp van Burton voor Alexander McQueen.  Ook al hebben we Kate sinds deze grote dag al in ontelbare andere geslaagde (en minder geslaagde) outfits gezien, haar trouwjurk was haar  grootste modemomenten tot nu toe.

2/

Supermodel kiest voor vintage

kate moss, vintage, john galliano

Moeite om je Kate Moss als een bridezilla voor te stellen? Er gaan geruchten dat het supermodel niet meteen de meest meegaande bruid was. Alles moest perfect zijn voor de dag die codename GG (voor Great Gatsby) kreeg. Gelukkig was daar daar op 1 juli 2011, de dag waarop ze met inmiddels-niet-meer grote liefde Jamie Hince in het huwelijk trad, niets meer van de werken. Kate droeg een vintage geïnspireerde jurk van de hand van goede vriend John Galliano en zag er oogverblindend uit. En maar goed ook,  het kostte meer dan 700 uur om de jurk met ontelbare parels, gouden steentjes, glitters en borduursels te versieren. Voor de op de jaren '20 geïnspireerde sluier was in 'slechts' 250 uur klaar. Jamie droeg een eenvoudig, strak pak van Yves Saint Laurent.

De 16 bruidsmeisjes (waaronder dochter Lila Grace, haar vriendinnetjes en nichtjes) droegen allemaal verschillende jurken maar hielden wel dezelfde stijl aan. En zo waren de kleine meisjes de trend al helemaal voor. Matchende bruidsmeisjesjurken zijn intussen helemaal passè en de nieuwe generatie kiest veel vaker voor 'same, same but different.'Van de 138 gasten waren er overigens 39 onder de 18 jaar. Speciaal voor die 'jonge' gasten was er een circustent, een eigen dj en sliepen ze in tipi's in de tuin. De ceremonie werd gehouden in St. Peter's Church in de Cotwalds. Naomi Campbell was de laatste gast die in de kerk arriveerde. Nu ja, als er iemand fashionably late mag zijn,...

3/

Social media koningin

kim kardashian, wedding, trouw, givenchy

Maandenlang werd er uitgekeken naar de dag waarop deze twee wereldberoemde mensen elkaar hun jawoord gingen geven. Toen de grote dag - 24 mei 2014 - eindelijk aanbrak stelden Kim Kardashian en Kanye West hun gasten niet teleur. De jurk van Kim werd ontworpen door niemand minder dan Riccardo Tisci voor Givenchy.De outfits van Kim worden doorgaans niet door iedereen geapprecieerd maar toch konden ook de modemensen de jurk met lange mouwen van kant en een opengewerkt lijfje, waarderen.

Het rehearsal dinner vond de avond voor de grote dag plaats in het Paleis van Versailles. De supersterren zagen in deze historische plek de perfecte trouwlocatie maar daar staken de Fransen een stokje voor. En dus trokken het koppel en hun volledige entourage de volgende dag naar Firenze waar de eigenlijke trouw plaatsvond. Tijdens de ceremonie - en later op social media - was het overigens niet Kim (of Kanye) die de aandacht opeiste maar de gigantische muur van witte bloemen. De foto waarom het stel elkaar de eerste kus geeft met op de achtergrond de bloemenwand, is één van de meeste gelikte trouwfoto's op Instagram.

4/

Boho in Londen & Marrakech

poppy delevingne, trouwjurk, chanel

Waarom niet op twee verschillende locaties, op twee verschillende continenten trouwen? Nadat  Poppy Delevingne en James Cook elkaar op 16 mei 2014 in Londen eeuwige trouw beloofde, zette het koppel de feestelijkheden verder in Marrakech. Twee feesten, betekent ook twee jurken: in Londen droeg de it-girl een jurk van Chanel, in Marrakech straalde ze in een bohemienjurk met goudkleurige bloemen. Ook haar zeventien bruidsmeisjes, waaronder kleine zus Cara, droegen verschillende outfits.

5/

Tot in de puntjes gestyled

olivia palermo, trouwjurk,

Olivia en haar Duits model Johannes Huebl kozen voor een intieme ceremonie met hun families en twee beste vrienden. Op 24 juni 2014 beloofden ze elkaar eeuwige trouw in een klein park in het New Yorkse Bedford. Het stijlicoon koos voor een deux-pièces exemplaar van Carolina Herrera. De blauwe Manola Blahnik pumps maakte de outfit - een cashmere trui (met struisvogel veren!), witte shorts en witte tulle rok helemaal compleet.

Haar andere accessoires waren oorknopjes van de New Yorkse sieradenontwerpster Alexandra Mor en een armband die ze kocht in India. Haar en make-up waren eenvoudig maar elegant. De focus lag op de wimpers en het haar in een staart, één van haar favoriete haarstijlen.

6/

A family affair

angelina jolie, trouwjurk, versace

 

Angelina Jolie en Brad Pitt waren al 10 jaar samen toen ze eindelijk trouwden op 23 augustus 2014. De reden? Hun kroost vond het tijd. De destijds 39-jarige bruid koos voor een simpele witte satijnen jurk van Versace. Goede vriend Luigi Massi werkte voor het design samen met de zes kinderen van het wereldberoemde paar. Op de achterkant van de rok en de sluier werden namelijk (met de hand) tekeningen van de kinderen, waaronder dieren, monsters, vliegtuigen en een motor, genaaid. Toch was het meest opvallende borduursel het woordje 'buttock', een grapje van één van de jongere kinderen. Brad koos voor een zwart pak en droeg een stropdas van één van zijn zoons (hij vergat zelf om er eentje in te pakken).

De ceremonie werd gehouden in hun eigen Château Miraval. Angie beloofde haar moeder om in Frankrijk te trouwen en zo toastte het paar met een rosé uit eigen wijnkelder.

7/

De bruid met de vele outfits

amal clooney

Niemand dacht dat George Clooney ooit nog in het huwelijksbootje zou stappen maar op 27 september 2014 deed hij dat letterlijk en figuurlijk met Amal Alamuddin. Het paar en al hun gasten, waaronder Cindy Crawford en Matt Damon, arriveerden per taxi-boot voor de ceremonie in het Aman Canal Grande Resort in Venetië.

Gedurende het hele weekend verscheen de mensenrechtenadvocate in geweldige outfits, van de wit met zwart gestreepte jurk (Dolce & Gabanna) tot het crèmekleurige broekpak met bijpassende hoed. De beste outfit was natuurlijk haar Oscar de la Renta-jurk van Franse kant die de ontwerper speciaal voor haar ontwierp. De la Renta was zodanig tevreden over zijn ontwerp dat hij een vergelijkbare jurk toevoegde aan zijn bruidscollectie voor de herst van 2015. Voor de receptie koos Amal overigens voor een luchtiger, zilverkleurig exemplaar, ook aan de hand van Oscar, en met franjes.

8/

De eigenzinnige bruid

solange knowles, trouw, jurk

Het zusje van Queen B trouwde op 16 november 2014 met haar grote liefde Alan Ferguson. De zangeres staat al enige tijd bekend om haar eigenzinnige stijl. Toen ze in 2004 trouwde met Daniel Smith droeg ze een haast conservatieve strapless jurk, tien jaar later stelde ze ons op haar (tweede) grote dag niet teleur. Gekleed in een ivoorkleurig jumpsuit gemaakt door Stéphane Rolland, sprong ze op een witte fiets (versierd met rozen). Het bruidspaar fietste zo in geheel eigen stijl naar de Holy Trinity Church voor het jawoord.

Voor de fotoshoot met Vogue koos de bruid voor een iets 'traditioneler' exemplaar van Kenzo, gemaakt door goede vriend Humberto Leon. En de gasten? Ook die droegen deze all-white wedding uitsluitend witte outfits.

Bron: Stylight.be