Waar kan je eten als een man in Antwerpen?

Geüpdatet op 26 februari 2018 door ELLE België
Waar kan je eten als een man in Antwerpen?Julia Roberts as "Elizabeth Gilbert" in Columbia Pictures' EAT, PRAY, LOVE.

Niet als een doorsnee man gaan eten, maar als een stoere man. Het type dat je zin doet krijgen om je tanden in rauw vlees te zetten. Voel je dat soort honger opkomen? Dan kan de oermens in je zich eens laten gaan in de beste restaurants die Antwerpen te bieden heeft op vlak van vlees, bbq, burgers en houtovens. Smakelijk! 

(Pssst: hier doe je net hetzelfde in Brussel...)

MON

eten antwerpen vlees mon Centraal bij Mon staat de unieke houtskool oven, die als grill en barbecue dienst doet. De Catalanen gaan er prat op dat dit de beste oven is om de sappigheid van het vlees te bewaren en een intense smaak te creëren. Laat het duidelijk zijn, hier komen vooral lappen vlees op tafel, meer bepaald Limousin vlees dat afkomstig is van de runderen die Mon zelf kweekt.

Sint-Aldegondiskaai 30, 2000 Antwerpen

1/

Black Smoke

eten-antwerpen-vlees-black-smokeEen restaurant bovenop de bierbrouwerij de Koninck, dat gespecialiseerd is in … vlees. Kan er nog meer testosteron van het concept druipen? Het idee komt van Kasper Stuart en barbecue-kampioen Jord Althuizen. De twee jonge kerels raakten geïnspireerd tijdens een reis door de verenigde staten en besloten de Amerikaanse bbq-cultuur te integreren in de Belgische vlees cultuur. Op 4 november opent Black Smoke de deuren, wij zijn al overtuigd dat het een instant hit wordt.

Mechelsesteenweg 291, 2000 Antwerpen

2/

Flâneur

eten-antwerpen-vlees-flaneurDrie simpele, maar heerlijke varianten op spaghetti bolognaise, dat vind je bij Flâneur. De pasta is vers gemaakt, daarvoor wil je wel een stevige portie koolhydraten verdragen. Bij Flâneur houden ze het graag simpel, drie soorten pasta en drie soorten rode wijn, het leven mag ook eens eenvoudig zijn.

Leopold De Waelstraat 20, 2000 Antwerpen

#flaneurspaghetti

3/

De Kaai

eten-antwerpen-vlees-de-kaaiMet je handen en tanden ribbetjes verslinden en ondertussen uitkijken over wat vroeger de haven van Antwerpen was. Het droomscenario van veel mannen. De Kaai serveert lekkere, klassieke gerechten, maar het is vooral het terras met uitzicht over de schelde en de oude havenkranen dat dit adres een topper maakt.

Rijnkaai 94, 2000 Antwerpen

4/

Burgers n Booze

eten-antwerpen-vlees-burgers-boozeRoyale burgers met namen als 'original sin' en 'Enter the Dragon' om je tanden in te zetten en Vedett IPA om elke hap door te spoelen. Het kan deugd doen om je eens te laten gaan als een vent.

Leopold de Waelstraat 7, 2000 Antwerpen

5/

Finjan

Je wil je inner-man nog wel af en toe aan zijn trekken laten komen, maar toegeven aan je inner fastfood junkie is net een brug te ver. Gelukkig is er Finjan voor de liefhebbers van kebab die niet uit de kast willen komen. Deze pitabar serveert namelijk dezelfde gerechten (verser bereid weliswaar) als je in de neonverlichte verwanten vindt, maar in een iets huiselijker jasje.

Graaf van Hoornestraat 1, 2000 Antwerpen

6/

Poule & Poulet

eten-antwerpen-vlees-poule-pouletteWeinig dingen doen brengen mijn oerinstinct sneller naar boven dan een kip aan het spit te zien en te ruiken. Dat geeft echt het gevoel van terug naar de basis te gaan, het simpele leven. Bij Poule & Poulet beantwoorden ze aan die basisbehoeften. Elke kip die hier op je bord komt is van Belgische kweek, vetarm en antibiotica vrij. Zonder zorgen eten dus.

Sint Jansvliet 21, 2000 Antwerpen

Scheldestraat 91, 2000 Antwerpen

7/

Otomat

antwerpen-eten-vlees-otomatPizza's 'with the Duvel inside' omdat de deeg gemaakt wordt met Duvel-bier-gist en dan nog een twintigtal bieren op de drankenkaart, daar schuift elke kerel graag aan tafel. Maar Otomat is meer dan dat, een leuk interieur en vooral originele pizza's. Wie een "Bianca Pizzafiore" bestelt, krijgt een pizza afgewerkt met witte saus, Mozzarella en gekarameliseerde rode ui. Hopelijk heb je achteraf nog ruimte voor een dessert want Pizza Nutella klinkt onweerstaanbaar …

Van Schoonbekeplein 11, 2000 Antwerpen

8/

Meat & Eat

eten-antwerpen-vlees-eat-meatNog eentje voor de echte jagers is Meat & Eat. Het vleesrestaurant groeide uit de slagerij van de familie en serveert Frans-Belgische gastronomie. Donderdagavond is het Steak avond en kan je met twee personen een steak van 700 gram proberen op te eten.

Marnixplaats 1, 2000 Antwerpen

9/

Chips

eten-antwerpen-vlees-chipsFrietje steken? Een echte man doet dat met plezier en (genoeg met deze onzin) een echte vrouw natuurlijk ook. Bij Chips nog net iets liever dan in de doorsnee frituur, want het design interieur leidt de aandacht wat af van al die koolhydraten.

Sint-Antoniusstraat 35, 2000 Antwerpen

(stagiaire Isabelle Leempoels)