Brussel: 15 adressen om te eten als een man

Geüpdatet op 23 oktober 2017 door ELLE België
Brussel: 15 adressen om te eten als een man

Restosteron alert! Af en toe mag je obsessie voor biovoeding en magere kost op pauze. Tijd om je tanden in een goed stuk vlees, een caloriebom van een pasta of een schandalig romige taart te zetten -wat onze mannelijke vrienden mogen, mogen wij heel af en toe ook! 

1/

L’amour Fou

Tekstje 1

Zin in een stevige burger? Dan ben je bij L’amour Fou zeker aan het juiste adres! Naast burgers hebben ze hier ook lekkere taart met banaan en karamel. Alles wordt zelf bereid, van de burgers tot de broodjes. ’s Avonds kun je er ook uitgaan. De Dj’s zijn terug te vinden op hun site: lamourfou.be

(Elsensesteenweg 185, Elsene)

2/

La Bottega della Pizza

Tektsje 2

Hier vind je gastronomische pizza’s in een authentieke buurt, gekend om de goede sfeer en Italiaanse topkeuken. Sommige mensen spreken zelfs over de beste pizza’s van België. Ga er snel heen en ontdek het zelf!

(Decpétiauxlaan 39, Sint-Gillis)

3/

La Paix

Tekstje 3

In een verfijnd dandy sfeertje, met sigaren bij de pousse-café, kun je hier genieten van heerlijke traditionele gerechten met een twist. Bistronomie op zijn best!

(Rue Ropsy-Chaudron 49,  Anderlecht)

4/
Frituur René

Tekstje 4

Frituur René is vintage ingericht met rood-geruite tafelkleedjes. Je kunt hier smullen van heerlijke paardensteaks in een decor van Belgische boerentraditie.

(Place de la résistance,17,  Brussel)

5/
Meet Meat

Tekstje 5

Even geen zin in het traditionele Belgische eten? Bij Meet Meat serveren ze Argentijns vlees dat smelt op je tong. De perfecte cuisson vind je hier!

(Stevinstraat 125, Brussel)

6/
Chumadia

Tekstje 6

Dit gezellige restaurant is vooral gekend voor zijn immense côte à l’os aan een vriendelijke prijs. Het huis kent een lange familiegeschiedenis in het slagerswezen, getuige de vele vleesgerechten op de kaart.

( Schotlandstraat 32,  Sint-Gillis)

7/

La Buvette

Tekstje 7

Strak uitziende obers en een uniek, experimenteel menu: een topervaring!

(Alsembergsesteenweg 108,  Sint-Gillis)

8/

Viva M’boma

Tekstje 8

Je zou versteld staan hoe lekker slachtafval kan zijn! We dagen je uit bij Viva M’Boma aan te schuiven en de verrassend lekkere gerechten uit te testen. Heel toepasselijk gevestigd in een oude slagerij.  (Vlaamse steenweg 17,  Brussel)

9/

Cowfish

Tekstje 9

Kies Cowfish voor zijn huisgemaakte burgers of heerlijke tapa’s in een New Yorks kader. We houden van de knusse gezelligheid die de resto uitstraalt.

(Kernstraat 39,  Brussel)

10/

Les Canailles Du Châtelain

Tekstje 10

Een adres om nooit meer te vergeten. We zijn dol op het gebraden varkens- en ganzengehakt en het zelfgemaakte boerenbrood. Ook leuk: elke middag kan je er lunchen voor maar €13,90 (voor- en hoofdgerecht).

(Baljuwstraat 38, Brussel)

11/

La Braise

11

Sappig gegrild en 100% lokaal vlees: geef je maag de kost bij het gezellige La Braise.

(Moskoustraat 32,  Sint-Gillis)

12/
En Face du Parachute

Tekstje 12

Dit restaurant is een echte aanrader voor de fijnproevers onder ons. Een vriendelijke bediening in een bistro die –van drankjes tot stoelen en boekenplanken- in een mooie Franse stijl baadt.

(Waterloosesteenweg 578,  Elsene)

13/

Le Royal

Tekstje 13

Dit restaurant moet ook zeker in ons lijstje staan. Het bediend personeel loopt rond in marine pakjes en de kaart staat vol met rasechte Belgische gerechten met een gewijzigde VIP saus.

(Vlaamse steenweg 103,  Brussel)

14/

Emily

15

Emily is een resto bedacht door Pierre Degand, een bekende kleermaker uit Brussel. Het was zijn dochter, Emily, die hem aanzetten om zijn mooie project ook werkelijke te realiseren. We gaan er voor de gezellige inrichting en de prachtige verlichting, maar ook voor de Italiaanse keuken. Met andere woorden, de perfecte omgeving voor een eerste date.

(Abdijstraat 4 , Brussel)

15/

Chi-Chi's

-1

Sinds kort kunnen liefhebbers van een stevige burger terecht bij tex-mex restaurantketen Chi-Chi's. Nieuw op het menu is de Belgo Gourmet Burger, een burger met Amerikaanse afmetingen (huge!) en flink wat Belgische ingrediënten zoals witlof, Chimaykaas en Tongerlobier. Ook wie niet in Brussel woont, kan de sappige burger uitproberen in een van de 15 Belgische vestigingen.

Meer info op www.chichis.be

(Anspachlaan 5, Brussel)