Doe de detox: ontgiften op 3 manieren

Geüpdatet op 17 maart 2015 door ELLE België
Doe de detox: ontgiften op 3 manieren

detox collage

Heeft je lichaam een pauze nodig?  Probeer een detoxkuur om je lichaam te zuiveren en je energieniveau op te krikken. Ben je een doorzetter of doe je het liever rustig aan? Kies zeker een detoxmethode die bij jou past.

Detoxthee

Wie vaak last heeft van een opgeblazen gevoel en zich niet goed in zijn vel voelt, kan detoxthee proberen. De thee wordt gemaakt van een combinatie van kruiden en specerijen die worden gebruikt om hun heilzame effecten op het lichaam en geest. De stoffen  in de thee hebben allemaal een laxerende werking. Een toilet op wandelafstand is dus geen overbodige luxe.

Wat heb je nodig:
Een glas heet water en een theebuiltje op basis van kaneel of zoethout, paardebloem, venkel, jeneverbessen, anijs, koriander, kruidnagel,... (zonder zoetstof). Drink vier kopjes per dag gedurende twee weken

Het resultaat:
De meningen over afvallen met detoxthee zijn erg verdeeld. De één zegt dat je inderdaad flink kan afvallen, terwijl de ander geen verschil ziet. Hou er rekening mee dat je bij de meeste laxerende middelen doorgaans geen vet, maar vocht verliest.

1/

Detox sappenkuur

De meest bekend detoxkuur is een sappenkuur waarbij je enkele dagen geen vast voedsel eet en alleen maar sapjes op basis van fruit, groenten en kruiden drinkt. Eentje voor de die hards dus. Een sappenkuur is bedoeld om je lichaam snel en gezond te ontgiften. Tijdens het dieet krijgt je spijsverteringsstelsel rust, waardoor je organen zich kunnen focussen op het verwijderen van afvalstoffen.

Wat heb je nodig:
Verse groenten, fruit, kruiden en véél water. Om het perfecte sapje te maken, gebruik je best een slow juicer of sapcentrifuge. Geen zin om zelf sappen te maken? Ga dan langs bij de natuurwinkel voor een vers biologisch sapje, vrij van toegevoegde suikers. Of bestel een detox sappenkuur bij gespecialiseerde bedrijven.

Het resultaat:
Je zal in een week tijd een paar kilo afvallen, afhankelijk van hoe zwaar je dieet is. Een gewenst resultaat kan je alleen bekomen als je de sappenkuur strikt volgt en een nieuw eetpatroon aanneemt. Maar een sapkuur duurt niet lang (drie dagen tot een maand), waardoor het verliezen van kilo's dan ook snel stopt. Om je gewicht op pijl te houden, voeg je best de gezonde sappen toe aan je dagelijks dieet. Je zal ook merken dat je na een sappenkuur meer energie hebt.

2/

Detox body treatment

Ook je huid kan een burn-out krijgen! Een grauwe, slappe en droge huid is vaak het gevolg van een slecht dieet. Je eetgewoonten wijzigen is dan ook de perfecte manier om je huid van binnenuit aan te pakken. Uiteraard kan ook de buitenkant wat hulp gebruiken. Een smeertox, als het ware.

Wat heb je nodig:
Een huidverzorging op basis van gifstoffen. Filorga detox body treatment zet een drievoudige esthetische aanval in die de huid voedt, verfraait en gifstoffen afvoert:
1. Het zorgt voor een luchtige voeding door de toevoeging van karitéboter, een bom aan ingrediënten en voedingsstoffen als vitamine A, D, E en F en latex.
2. Het geeft je huid een doeltreffende detox tegen vochtophoping door middel van quercetine dimers. Dit zijn moleculen die de natuurlijke afvoer van gifstoffen stimuleren.
3. Glycolzuur zorgt het voor een zachte babyhuid.

Het resultaat:
De mousse zorgt ervoor dat de huid de gifstoffen afvoert, steviger en zichtbaar mooier wordt.  Slank ga je jezelf niet smeren maar het product belooft de huid te verstevigen.

De mousse is vanaf maart verkrijgbaar bij ICI PARIS XL en in de apotheek en kost € 29,50 voor 150 ml.

De ideale succesformule om energie op te doen en extra kilootjes te verliezen? Detox all the way!

(MvH)