4 nieuwe must-eat restaurants in Brussel

Geüpdatet op 18 oktober 2017 door ELLE België
4 nieuwe must-eat restaurants in Brussel

restos

Deze vier nieuwkomers hebben heel wat verrassingen voor ons in petto. Ga er nieuwe smaken ontdekken, geniet van een frisse Apérol, koop een gigantische bos bloemen of ga los op swingende jazz.

Colonel

colonel
© Frédéric Sablon

Colonel is een nieuwe hotspot voor vleesliefhebbers. De industriële inrichting met bakstenen muur, open keuken en leren bankjes is perfect voor een gezellige avond met vrienden. Benoit Vano, de kleinzoon van Colonel, runt de zaak en voorziet de klanten van het puurste rundvlees. Authenticiteit, geduld en eerbied voor het milieu worden hoog in het vaandel gedragen bij Colonel.

Op de kaart vind je onder andere runderrassen uit Charolais, Aubrac, Salers en Normandië. Voor een gerecht betaal je tussen de €20 en €32. De eyecatcher van het restaurant is de slagerij. Je kan er vers rundvlees kopen en betaalt per gewicht (tussen de €80 en €110 per kg).

Waar: Colonel : Jean Stas nr 24, 1060 Brussel

1/

The Little Green Shop

green1

The Little Green Shop is een unieke mix tussen een bloemist, een delicatessenwinkel en een restaurant. Je kan er genieten van een gezellige brunch (een uitgebreid buffet voor €15) of lunch. In hun winkel kan je terecht voor verschillende planten, thee en zelfgemaakte confituur. Achteraan de winkel ligt een gezellige tuin waar je op zonnige dagen kan wegdromen en prachtige bloemen kan kopen.

Waar: The Little Green Shop : Chaussée d’Alsemberg nr 314, 1190 Brussel.

2/

Cipiace

cipiace1

Deze nieuwkomer op het Sint-Gillis Voorplein is Italiaans. In Cipiace kan je niet alleen iets gezellig eten en drinken, maar ook de benen strekken. De jonge telg biedt Italiaanse buffetten en brunches vanaf € 9. Blijf 's avonds na enkele bruschetta's zeker nog wat hangen en geniet van swingende jazz concerten en dj-sets.

WaarCipiace: Parvis de Saint-Gilles nr 49A , 1060 Sint-Gillis.

3/

Mammouth

mammouth

De nieuwe klepper in de sombere wijk van het Brusselse Zuidstation heet Mammouth. Zusjes Charlotte & Anaïs gingen begin december 2014 de uitdaging aan om de saaie wijk te doen heropleven met hun hippe foodspot. Mammouth verschilt van iedere horecazaak in de buurt. Zo treed je binnen in een warme houten inrichting met retro schoolstoeltjes en sfeervolle verlichting. Alles wat er op tafel verschijnt is 100% home made en (meestal) organisch, zoals de quiche van het huis en de broodjes met hummus. De gerechten zijn redelijk van prijs, voor een huisgemaakt broodje betaal je ongeveer €4,70.

Waar? Mammouth: Rue De Russie nr 10 , 1060 Saint-Gilles.

via ELLE Belgique