De 6 leukste restaurants van Val Thorens

Geüpdatet op 18 oktober 2017 door Admin
De 6 leukste restaurants van Val Thorens

hoofd

Tafelen op hoog niveau, deze adresjes werden uitgebreid getest en goedgekeurd door een bijzonder hongerige redactie: 

La Maison

ellesnowclub-dinsdag_0160

Pluizige kroonluchters, vachtjes op de stoelen en een zen sfeertje: de deco van La Maison, strategisch langs de pistes gelegen, trekt vrouwen van mijlenver aan. De kaart is dan weer een mannenzaak: de luxe brasserie is gespecialiseerd in vleesgerechten en werkt enkel met lokale producten. Let wel: geen zware fondues hier, wel carpaccio van burrata, fondant de boeuf die smelt in de mond (nog nooit zo’n mals vlees gegeten!) en een hallucinerende dessertkaart. Wat dacht je van rice crispies in gesmolten chocolade met een korst van speculaas? Juist ja, allen daarheen!

1/

Chez Pépé Nicolasdonderdag_0201

De meest authentieke van de bende. Een oude bergboerderij kreeg vorig jaar een volledige make-over, goed voor een mix van oud en nieuw. Je krijgt er de heerlijkste gerechten voorgeschoteld in een huiselijk sfeertje: terwijl je van je croziflets geniet, grazen buiten geitjes en koeien, wordt er ambachtelijke kaas gemaakt en kunnen de kleintjes hun hart ophalen in een vrolijk museum in de oude schuur. Verder ook één van de mooiste terrassen van Val Thorens. Een namiddagje zonnen doe je hier!

2/

Steak Club

BELGIANWEEK-PARTY_0299

De nieuwste aanwinst van de Folie Douce familie is een design restaurant vol gezellige hoekjes. Je wordt er verwelkomd door kunstig geordende beenhespen die meteen de toon zetten: hier kom je om je tanden in een goed stuk vlees te zetten. Ribbetjes, eendenborst, gevulde kip, black angus, lamskroontjes,…: de volledige boucherie ligt er op je te wachten.

3/

Les Chalets du Thorens

AdobeBridgeBatchRenameTemp140 thebelgianweek

Sushi’s op de pistes, waarom niet? Stap ‘s middags eens af van de obligate pizza en proef de heerlijke keuken van  Maître Dao. Dagverse vis en heerlijke combinaties op het menu, een absolute topper!

4/

La Marine

ellesnowclub-dinsdag_0278

Niet van de pistes weg te slaan? Een sneeuwploeg pikt je ‘s avonds op in het centrum van Val Thorens en voert je hoog de bergen in, richting Chalet de la Marine. Verwacht je aan een traditioneel décor, uitgebreide streekgerechten en een übergezellig haardvuur. Na het eten keer je ofwel met de sneeuwploeg huiswaarts, ofwel op je eigen latten –voorzien van een goede koplamp en een negatieve alcoholtest…