5 x koffieklets in Gent

Geüpdatet op 18 oktober 2017 door ELLE België
5 x koffieklets in Gent

koffiebarsgent
De zoveelste wispelturige namiddag op rij? Dat vraagt om koffie!
Nu het de temperaturen weer wat dalen, vinden we opnieuw onze voorliefde terug voor koffie. Uren bijkletsen met vriendinnen in een gezellige setting, met een kopje vol zwart goud. Speciaal voor jou 5 Gentse adresjes op een rij!

 

1)   Goesting

goesting

Een gezellige bar vlak aan de Leie die naast koffie en taart ook heerlijke lunch aanbiedt. En als je niet veel tijd hebt, is er ook de take-away. En dames, een kleine tip voor als de boyfriend geen koffie drinkt: je kan er ook gewoon een pintje bestellen.

Predikherenlei 25, 9000 Gent
www.goestinggent.be

1/

2)   Panorama

panorama
Eén woord. Hipster-koffie. Dat zijn eigenlijk twee woorden, maar bon. Ook de één van de locaties van een videoclip van Intergalactic Lovers. Raad maar eens welke…

Nederkouter 71, 9000 Gent
www.facebook.com/panoramacoffeebar

2/

3)  Paard van Troje

paard van Troje2
Boeken, muziek en lekkere koffie samengebracht in een origineel concept. Een echte aanrader!

Kouter 113, 9000 Gent
www.paardvantroje.be

3/

4)  Or Espressobar

Or
Koffie van eigen makelij dicht bij de Vooruit. Ook heerlijke huisgemaakte thee en taarten van Julie’s House. Ideale stek voor als je –als student zijnde –een springuurtje hebt. Leuk weetje: ze houden hun eigen blog bij. Je vindt er bijvoorbeeld bijdragen terug over hun koffiebonen die ze rechtstreeks aankopen bij de plantage.

Walpoortstraat 26, 9000 Gent
www.orcoffee.be

4/

 5) Simon Says

SimonSaysGent
Artistieke koffiebar die ook een bed & breakfast is, en daarnaast verzot is op lokale producten. Misschien je nieuwe logeeradres tijdens de volgende Patersholfeesten?

Sluizeken 8, 9000 Gent
www.simon-says.be