Hier drink je de lekkerste matcha in Antwerpen

Gepubliceerd op 7 juli 2024 door Sam Vandenbosch
Hier drink je de lekkerste matcha in Antwerpen Launchmetrics Spotlight

Matcha is de laatste jaren erg populair geworden, zeker bij de stadsmeisjes van Antwerpen.

Matcha, de fijn gemalen groene thee uit Japan, staat bekend om zijn unieke smaak en gezondheidsvoordelen. Toch is het niet altijd even gemakkelijk om de perfecte matcha te bereiden. Wij gingen op onderzoek uit en checkten waar de stadsmeisjes naartoe trekken voor de beste matcha van Antwerpen.

Of je nu houdt van een klassieke matcha latte, een plantaardige variant, of een biologische versie, 't stad heeft voor ieder wat wils. Deze adresjes combineren hoogwaardige matcha met een ongedwongen sfeer, waardoor je keer op keer terug wilt komen voor méér matcha.

1. Nordica

Gelegen in het hart van Antwerpen, is Nordica een populaire plek onder zowel locals als toeristen. Nordica staat bekend om zijn kwaliteitskoffie, maar hun matcha latte is een goed bewaard geheim. De relaxte, Deense sfeer trok ons sowieso al naar binnen, maar als we de feed van Antwerps stadsmeisje Maximme Verstraeten moeten geloven, komen we hier ook dagelijks terug voor een take-away matcha.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nordica 31 (@nordica31)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Maximme 🪩 (@verstraetenmaximme)

Adres: Belegstraat 31, 2018 Antwerpen

2. Tinsel

Tinsel serveert à la carte ontbijt, lunch en brunch, gepresenteerd op esthetische bordjes als het perfecte Instagram-materiaal. Op hun rustige, iet-wat afgelegen terras passeer je voor fluffy pancakes en brioche toast met ricotta en blauwe bessen, maar ook hun matcha latte is een must-try. Met een rijk en romig karakter is het een favoriet onder de vaste klanten, waaronder Antwerp city girl Leonie Willems.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tinsel Antwerp (@tinsel_antwerp)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leonie (@willemsleonie)

Adres: Sint-Paulusplaats 30, 2000 Antwerpen

3. KŪKAI. Matcha Studio

KŪKAI is een ander juweeltje in Antwerpen waar matcha-liefhebbers hun hart kunnen ophalen. Dit stijlvolle plekje combineert een strak design met een warme sfeer, en dus de perfecte plek voor wie van esthetiek houdt. Hun matcha wordt met precisie bereid, wat resulteert in een zijdezachte textuur en een volle smaak.

Adres: Falconplein 37, 2000 Antwerpen

4. Joe & the Juice

Ultieme matcha lover Elise Hoogerdijk zweert bij hoog en laag op Joe & the Juice voor haar dagelijkse groene refill. Je spot haar in Antwerpen en Amsterdam, steeds met een matcha beker on the go.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Elise Hoogerdijk (@elisehoogerdijk)

Adres: Volkstraat 36, 2000 Antwerpen & Wiegstraat 21, 2000 Antwerpen

5. Fuel

"Fuel your body, fuel your mind", luidt de slagzin van deze nieuwste hotspot. En dat doe je het best met matcha, natuurlijk. Fuel is een nieuw gezond adresje in Antwerpen-Noord, waar ze koffie, sapjes, proteïneshakes, ontbijt, salades en sandwiches serveren. Ook op hun schattige terrasje kan je in de zon van een tasty matcha genieten. Pre- òf post-workout, als we dan toch de gezonde tour op gaan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Fuel Antwerp (@fuel_antwerp)