15 recepten voor voedzame salades met kip

Geüpdatet op 20 mei 2024 door Sofie Kegelaers
15 recepten voor voedzame salades met kip @Shutterstock

Als er één ding is waar we allemaal schuldig aan zijn na afgelopen winterperiode, dan is het wel overdaad. En dat bedoelen we dan vooral op vlak van eten. Terwijl we bij iedere hap van die verrukkelijke maar o zo zware maaltijden of desserts bij onszelf dachten: 'ach, de zomer is nog ver weg,' is het intussen mei, stijgen de temperaturen en kunnen we stilaan onze luchtige outfits weer tevoorschijn halen.

Heb jij het gevoel dat je daar eigenlijk nog niet helemaal klaar voor bent? En heb jij het werken aan jouw healthy voornemens net zo uitgesteld als wij? Dan is het tijd om samen aan de slag te gaan! Geen paniek, we hebben geen extreme maatregelen in gedachten, alleen maar een paar slimme aanpassingen in ons dieet. Van verfrissende zomerse creaties tot hartige maaltijdsalades, deze vijftien voedzame salades met kip zullen je helpen om je goed te voelen, zodat ook jij vol energie de komende zomermaanden tegemoed kunt gaan.

Asperge Salade met Kip

Deze lentesalade met asperges, radijs, kip en doperwten wordt afgewerkt met een verfrissende dille- en mosterdvinaigrette. Het is de ideale keuze voor wie ten volle van het aspergeseizoen wil genieten, maar tegelijkertijd gezond wil blijven.

RECEPT

Bulgur Salade met Kip

Deze bulgursalade met kipgyros, rode biet, komkommer en yoghurtdressing is een evenwichtig recept van HelloFresh. Het is perfect voor wie caloriebewust eet en wat gezonde granen aan zijn of haar salade wil toevoegen. Bulgur zorgt trouwens voor een gezonde darmwerking, win-win dus.

RECEPT

Caesar Salade

Het opstellen van een lijst met salades met kip zonder de ultieme klassieker te vermelden, zou bijna een misdaad zijn. Dus, hier is 'ie: de tijdloze Caesar salade, met knapperige romaine sla, gekookte eieren, croutons, parmezaanse kaas, sappige kip en een kenmerkende dressing op basis van ansjovis. Altijd lekker en verrassend eenvoudig om te maken.

RECEPT

Griekse Maaltijdsalade met Gegrilde Kip

Deze Griekse salade met gegrilde kip, romige feta en verfrissende oregano is een heerlijk smaakbommetje! Combineer 'm met een knapperig platbrood en geniet van een heerlijke maaltijd die je smaakpapillen betovert.

RECEPT

Kip Ketjap Salade

Een verrukkelijke maaltijdsalade boordevol smaak, met sperziebonen en gemarineerde kip. Ketjap, een Indonesische sojasaus, voegt een heerlijke zoete en hartige smaak toe aan deze exotische creatie.

RECEPT 

Kip Terriyaki Salade

Nog een salade met een saus op basis van sojasaus: deze kip terriyaki salade met cashewnoten ligt op je bord binnen de twintig minuten.

RECEPT

Pasta Pesto Salade met Gegrilde Kip

We krijgen er maar geen genoeg van: pasta. En deze frisse pasta pesto salade met gegrilde kip, prosciutto, mozzarella en courgette is een kleurenpalet op je bord.

RECEPT

Salade met Appel, Kip en Geitenkaas

Deze heerlijke combinatie ken je misschien vooral met spek, maar kan net zo goed met sappige stukjes kip worden bereid. Een lekkere salade die je gegarandeerd zal smaken!

RECEPT

Salade met Gegrilde Kip, Courgette en Burrata

Deze verrassende twist op de klassieke burrata salade, met gegrilde kip en geroosterde courgette, is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een absolute smaakexplosie.

RECEPT

Salade met Kip en Granaatappel

Deze salade met kip en knapperige granaatappelpitjes heeft een Midden-Oosters tintje. De kip is gekruid met sumak, een kruid dat de gerechten uit die regio een unieke, friszure smaak geeft.

RECEPT

Salade met Kip in Parmaham

Een combinatie die je misschien niet meteen verwacht, maar kip gewikkeld in parmaham is écht lekker en kon dus zeker niet ontbreken op ons lijstje van verfrissende salades met kip.

RECEPT 

Salade met Kip, Kikkererwten en Artisjok

Geniet van een smaakvolle combinatie met deze salade van malse kip, kikkererwten en artisjokharten; de perfecte balans tussen eiwitten en vezels!

RECEPT

Salade met Mango en Kip

Een salade met mango en kip biedt een goed evenwicht tussen zoet en hartig. Geniet van de exotische smaken en voel de zomer op je bord.

RECEPT 

Vietnamese Salade met Kip

Proef deze knapperige salade doordrenkt met de kenmerkende smaken van Vietnam: een overvloed aan verse kruiden en een pittige Nuoc Cham-dressing, gemaakt op basis van vissaus.

RECEPT 

Warme Groentesalade met Croutons, Yoghurtdressing en Kipsatés

Laat je ook tijdens frissere dagen verrassen door heerlijke salades. Deze groentesalade met kipsaté is precies wat je nodig hebt om warm te blijven tijdens koudere momenten.

RECEPT

Niet zo'n fan van sla? Lees dan: 20 Zomerse salades voor wie niet van sla houdt