Dit zijn de 8 beste plekken om authentieke ramen noedels te eten in Brussel

Geüpdatet op 26 februari 2024 door Lore Ginneberge
Dit zijn de 8 beste plekken om authentieke ramen noedels te eten in Brussel charles Deluvio - Unsplash

Brussel en haar inwoners houden van de Japanse keuken, zoveel is zeker. In welke restaurants slurp je de beste authentieke ramen noedels die je instant vervoeren naar het land van de rijzende zon?

Van intieme eethuisjes tot bruisende ramenbars, elk met hun eigen unieke interpretatie: onze Belgische hoofdstad kent een rijke ramencultuur die je geproefd moet hebben. Of u nu verlangt naar de klassieke tonkotsu, een smaakvolle miso, of een inventieve vegetarische optie, deze restaurants beloven een onvergetelijke culinaire ervaring.

Hier proef je de meest authentieke Japanse ramen in Brussel:

1. Koku Ramen

Koku Ramen Introduceert de essentie van "Koku", een rijke smaaksensatie, via huisgemaakte noedels en bouillon. Dit unieke Iekei-stijl ramenrestaurant in Brussel belooft onvergetelijke smaken die een brug slaan tussen België en Japan. Een bezoek aan Koku Ramen biedt meer dan alleen maaltijden; het is een ervaring die de diepte van de Japanse gastronomie verkent.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door KOKU RAMEN (@koku.ramen)

Adres: Sint-Bonifaasstraat 11, 1050 Elsene

2. Ramen Nobu (Tagawa Stockel)

Verborgen in het shoppingcentrum van Stockel vind je een van de allerbeste plekken om ramen te slurpen. Ramen Nobu is deel van de Japanse supermarkt Tagawa, waardoor het een unieke plek is voor liefhebbers van de Japanse keuken. Het is een van de enige adresjes waar je bovendien authentieke mazesoba eet (een pikante noedelbereiding zonder bouillon) en je kunt er natuurlijk ingrediënten vinden om je eigen Japanse gerechten thuis te maken.

Adres: Stockel Square Shopping Center, Kerkstraat 96A, 1150 Sint-Pieters-Woluwe

3. Menma

Menma wordt unaniem gezien als een van de meest authentieke hotspots in de ramenscene van Brussel, maar wist al snel een trouwe aanhang op te bouwen dankzij hun uitstekende ramen (probeer zeker de Yuzu Shio ramen!) en vriendelijke service. De creatieve benadering brengt unieke smaken en ingrediënten samen, wat zorgt voor een onvergetelijke culinaire ervaring. Dankzij de drie vestigingen verspreid over de hoofdstad (Brussel centrum, Etterbeek en Elsene) staat er altijd wel een dampende kom te wachten in jouw buurt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Menma 麺真 (@ramen.menma)

Adressen:  Jaargetijdenlaan 123, 1050 Elsene / Baksteenkaai 34, 1000 Brussel / Jourdanplein 48, 1040 Etterbeek

4. Kokuban

Met twee vestigingen in Brussel en een systeem zonder reservaties, is Kokuban de perfecte plek voor een spontane lunch of ongedwongen diner. Hun verhaal begint met een blanco canvas dat ze vullen met de beste ingrediënten en recepten uit Japan. Van de eerste delicate hapjes van otsumami en gyoza, over de rijke smaken van hun ramen en don, tot de zoete en hartige desserts, Kokuban belooft een volledige Japanse eetervaring.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door K O K U B A N (@kokuban.restaurant)

Adresen: Rue Villain XIIII Straat 53, 1000 Brussel / Belliardstraat 180, 1040 Brussel

5. Yamato

Yamato is het kleine broertje van Menma, waar de basis voor de bouillon geen varkensvlees is maar voornamelijk kip. Deze charmante plek focust op het aanbieden van traditionele Japanse ramen - probeer zeker de miso katsu variant. De ruimte is beperkt en alles draait rond de open keuken in het midden, wat bijdraagt aan de intieme en authentieke ervaring.

Adres: Francartstraat 11, 1050 Elsene

6. Mendo

Nog zo'n plek waar authenticiteit voorop staat, is het gloednieuwe Mendo in de meest levendige buurt van Elsene. Deze Japanse foodspot biedt een intieme en gezellige eetervaring met een focus op ramen en andere traditionele bites (test zeker de gyoza!). Het menu is zorgvuldig samengesteld om een balans te bieden tussen traditionele smaken en moderne invloeden, denk aan de klassieke shio ramen, maar ook een kurogoma-variant met zwarte sesam en Iberico varkensvlees.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MENDO IXELLES (@mendo.ixelles)

Adres: Baljuwstraat 90, 1050 Elsene

7. Takumi

Bij Takumi vindt iedereen wel een type ramen naar z'n smaak, van miso tot shoyu en van extra spicy tot garlicky. De opties laten ook vegetariërs en vegans genieten van een dampende kom noedels zonder het gevoel te hebben dat je toppings of smaak mist. Proef zeker ook de knapperige kaarage kip vooraf.

Adres: verspreid over Brussel, check de locaties hier.

8. Umamido

Umamido staat bekend om zijn wisselend aanbod aan bouillons en seizoensspecials. Van de tonkotsu ramen tot miso ramen en een waaier aan toppings: hier vind je altijd weer iets nieuws. De sfeer is gezellig en de service is altijd vriendelijk en snel, wat zorgt voor een aangename eetervaring.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Umamido Ramen Shops (@umamido)

Adressen: verspreid over Brussel, check de locaties hier.