The Ritz-Carlton: Luxe aan de rand van Central Park

Geüpdatet op 26 februari 2024 door ELLE Partner
The Ritz-Carlton: Luxe aan de rand van Central Park

New York ervaren als een echte ‘Upper East Sider’? Dan moet je zeker een verblijf in het luxe hotel The Ritz-Carlton overwegen. Gelegen aan de rand van Central Park, in het hart van New York City. 

Vanuit het hotel zit je meteen aan de bron van de rijke culturele beleving van de stad. Huur een fiets of e-bike voor een ritje door Central Park en picknick er zoals de locals. Andere iconische locaties zoals Fifth Avenue, Times Square en het Museum of Modern Art zijn op loop- of fietsafstand.  

Van Café de la Paix tot The Ritz-Carlton New York, Central Park

In 1930 opende The Ritz-Carlton zijn deuren als de St. Moritz en introduceerde het Café de la Paix, het allereerste terrascafé van New York. Het was een hotspot voor Hollywood-sterren en producenten. Na een grondige renovatie in 1999 heropende het als The Ritz-Carlton New York, Central Park. Met 33 verdiepingen, 1.000 kamers, en een geschiedenis doordrenkt met elegantie, blijft het hotel een eerbetoon aan de tijdloze charme van New York..

The Ritz-Carlton New York, Central Park

Stijlvol comfort

Wakker worden met een adembenemend uitzicht in een van de stijlvolle kamers voelt als een sprookje. Iedere avond wordt je kamer voorbereid om te slapen: de lichten worden gedimd en je badjas en pantoffels liggen klaar. Er wacht ook steeds een heerlijk chocolaatje op jou. De onlangs gerenoveerde suites, geïnspireerd door herenhuizen, combineren modern comfort met een knipoog naar het verleden, met opvallende fotografie en prachtige handgetekende details.

The Ritz-Carlton New York, Central Park

Verwennerij alom

Contour, de gastro lounge die de hele dag geopend is, nodigt je uit om zowel expressieve als klassieke culinaire hoogstandjes te ervaren. Ambachtelijke cocktails en lokaal geproduceerde gerechten in een intieme setting vormen het decor voor ontspanning. De Club Lounge, een stadsoase op de tweede verdieping, biedt een exclusief plekje met gepersonaliseerde diensten en culinaire aanbiedingen.

Heb je nood om even te ontsnappen aan de drukte van de stad? Dan kun je terecht in het Zwitserse La Prairie Spa, bekend om zijn exclusieve, luxueuze gezichtsbehandelingen en therapeutische massages.
Voor de sporters onder ons is er het vernieuwde fitnesscentrum, 24 uur per dag en 7 dagen per week geopend. Met ultramoderne apparatuur en speciale hardloopervaringen, kun je je fitnessroutine behouden. 

Dit artikel is opgesteld in nauwe samenwerking met The Ritz-Carlton Central Park.

www.ritzcarlton.com

Lees ook :

Welke badjas kiezen dit najaar?
YOYO² van BABYZEN: Voor ouders on the go
Laat je onderdompelen in de wereld van Narciso Rodriguez