Welke badjas kiezen dit najaar?

Gepubliceerd op 18 oktober 2023 door ELLE Partner
Welke badjas kiezen dit najaar? © Shutterstock

Een badjas (of een kamerjas) is onmisbaar in elke badkamer of slaapkamer, afhankelijk van hoe jij hem gebruikt. Je doet hem aan na het douchen of baden, om de warme badkamer uit te lopen gehuld in je eigen warme wolk, of om ’s morgens je heerlijke bed te verlaten om naar het koffiezetapparaat te lopen. Een badjas is echter ook een geweldige optie voor een hele zondag cocoonen met een kopje thee en een goed boek. Waar je jouw badjas ook voor wil gebruiken, wij hebben vier leuke modellen voor je uitgezocht. 

Hoe kies je een badjas? 

De badjas is jaren geleden in de mode geweest en tot grote vreugde van liefhebbers van cocooning en lazy Sundays is de badjas weer terug! 's Avonds lekker warm op de zetel en niet meer koud na het douchen. Zeg hallo tegen gezellige avonden gewikkeld in je zachte, comfortabele badjas. Welke badjas ga jij kiezen? 

Er zijn meerdere soorten badjassen: badjassen met capuchon (handig als je nat haar hebt, je hebt geen koud hoofd en je haar droogt sneller), de (uniseks) badjas met kimonokraag, de (meer vrouwelijke) badjas met sjaalkraag en ten slotte de poncho. Deze laatste is zeer geschikt voor kinderen, maar volwassenen kunnen er ook voor kiezen. De poncho valt nooit open en is makkelijk aan te trekken.

Qua materiaal kan je kiezen voor katoen, dit is de meest populaire badjas. Katoen is heel absorberend. Verder kan je ook kiezen voor een badjas van modal. Deze stof is comfortabel, zacht en laat een aangenaam gevoel achter op het lichaam. Als je een gevoelige huid hebt, kan je kiezen voor een badjas van linnen, want linnen is hypoallergeen. 

Een goede, kwalitatieve badjas is gemaakt van dikke stof en is dus zwaarder dan een minder goede badjas. Een dikke, zware en kwalitatieve badjas heeft een hoog absorberend vermogen. Probeer dus niet om een zo licht mogelijke badjas te kopen.

Ten slotte kies je best een model dat je ook nog eens erg mooi vindt! Het oog wil immers ook wat.

Vier mooie badjassen voor deze winter

We hebben er een paar voor je op een rijtje gezet, lekker warme en ook nog mooie badjassen:

Badjas Fleur, Essenza, Inno, €69,95

Deze prachtige, polyester badjas met bloemenprint, verkrijgbaar in drie verschillende kleuren, is geknipt voor een luie zondag. Je ziet er prachtig uit en zal het heerlijk warm hebben. Dit mooie stuk is natuurlijk niet alleen voor op zondagen!

Badjas Fleur, Essenza, Inno, €69,95
© Inno

SHOP HIER

MANOIR Craie - Badjas unisex katoen, Blanc des Vosges, Inno, €69,-

Deze tijdloze, witte badjas combineert efficiëntie en comfort. Hij is geschikt voor na de douche of om heerlijk in te luieren. Voor hem en voor haar, dus waarom niet samen brunchen in dezelfde badjas? 

MANOIR Craie - Badjas unisex katoen, Blanc des Vosges, Inno, €69,-
© Inno

SHOP HIER

Chandler badjas met streepprint, Missoni, De Bijenkorf, €390,-

Deze katoenen, meerkleurige badjas fleurt elke badkamer op dankzij het grafische streeppatroon in de lengte. 

Chandler badjas met streepprint, Missoni, De Bijenkorf, €390,-
© De Bijenkorf

SHOP HIER

Poncho van badstof met logoborduring, Lacoste, De Bijenkorf, €165,-

Liever een poncho? Dat kan, kies dan voor deze felblauwe poncho van organisch katoen met het logo van Lacoste geborduurd op de voorkant. Met capuchon om een hoofd met nat haar lekker warm te houden. 

Poncho van badstof met logoborduring, Lacoste, De Bijenkorf, €165,-
© De Bijenkorf

SHOP HIER

Dit artikel is geschreven door het redactieteam van DCE.

Rate this post