Conservatorium Hotel: Elegantie en luxe in het hart van Amsterdam

Geüpdatet op 12 oktober 2023 door ELLE Partner
Conservatorium Hotel: Elegantie en luxe in het hart van Amsterdam

Amsterdam, bekend om zijn unieke wijken, is de bestemming bij uitstek voor reizigers die op zoek zijn naar kunst, cultuur en verrassingen. In het hart van deze prestigieuze stad ligt het Conservatorium Hotel dat de essentie van hedendaagse elegantie weerspiegeld. We vertellen je graag meer over deze uitzonderlijke plek.

Een ideale locatie

Gelegen tegenover het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum, biedt het Conservatorium Hotel reizigers een uitzonderlijke nabijheid tot de artistieke schatten van Amsterdam. Op elke straathoek kan je je onderdompelen in de geschiedenis en cultuur van de stad. Het hotel is gebouwd in neogotische stijl en zorgvuldig gerestaureerd om zijn historische charme te behouden, waarbij er toch een moderne touch aan wordt toegevoegd. Ontworpen door de beroemde Italiaanse architect Piero Lissoni, is het project, dat 4 jaar in beslag nam, een echt symbool van hedendaagse luxe in Nederland geworden.

De grootste hotel-spa van Amsterdam

In het Conservatorium Hotel vind je de grootste spa van de stad, “Akasha”, die wel 1000 vierkante meter telt. De naam "Akasha", afkomstig uit het Sanskriet, belichaamt perfect haar visie: de harmonie tussen de vier fundamentele elementen van de natuur. Deze luxueuze spa biedt een transformerende en evenwichtige ervaring waar lichaam, geest en ziel samenkomen. Het biedt een unieke wellness-ervaring, waarbij het zijn gasten begeleidt naar een betere gezondheid, meer geluk en persoonlijk evenwicht.

In deze oase van sereniteit is er een loungebar die een selectie voedzame gerechten aanbiedt. Verder is er een zwembad van 18 meter lang, een hammam, een sauna en een jacuzzi, allemaal omringd door sfeerverlichting, rustgevende geluiden en verkwikkende aroma's.

De zeven behandelkamers, waaronder een Akasha-suite bieden exclusieve behandelingen die innovatieve westerse technieken combineren met oude oosterse tradities. Daarnaast dragen de ultramoderne fitnessruimte, privéstudio's voor gepersonaliseerde sessies en luxe verzorgingsmerken zoals Anne Sémonin en Natura Bissé bij aan de ervaring die Akasha tot een uitzonderlijke wellnessbestemming maakt die fysieke en mentale harmonie bevordert.

Heerlijke gerechten

Het Conservatorium Hotel staat bekend om zijn voortreffelijke keuken, die een buitengewone gastronomische ervaring biedt in een even indrukwekkende setting. De Brasserie en Lounge, overgoten door natuurlijk licht dankzij een glazen dak en vloer-tot-plafond ramen, zijn een gezellige plek voor zowel hotelgasten als Amsterdammers. Je kunt er genieten van typische en mediterrane gerechten, met livemuziek op de achtergrond in het weekend. Op zondag wordt er een uitgebreide brunch aangeboden vergezeld door live jazz en sprankelende drankjes zoals een Mimosa of Bellini.

Ook het restaurant Taiko, bekend om zijn baanbrekende eigentijdse Aziatische keuken onder leiding van chef-kok Schilo van Coevorden, is zijn populariteit waard. De Taiko Bar werd gelanceerd ter gelegenheid van het vijfjarig jubileum van het restaurant en biedt exotische cocktails en verfijnde gerechten in een ontspannen sfeer. In het weekend zorgen Dj’s voor een clubatmosfeer. Taiko Bar biedt een meeslepende ervaring in het nachtleven van Aziatische steden, maar dan in de intimiteit van een lokale kroeg in Amsterdam.

 

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met het Conservatorium Hotel. www.conservatoriumhotel.com

 

Lees ook:

Agendatip: Goeste, een culinair festival in Knokke-Heist

Etam Connects on Tour: praat mee over lingerie (en niet alleen)

Londen Fashion Week: de vijf grootste streetstyle trends