Onze heerlijke gezinsvriendelijke adressen in Knokke-heist

Gepubliceerd op 19 september 2023 door ELLE Partner Foto’s: Maxime Degée
Onze heerlijke gezinsvriendelijke adressen in Knokke-heist

Knokke-Heist is een badplaats met een rijk cultureel, natuurlijk en gastronomisch erfgoed. Het is de perfecte plek om quality time door te brengen met je dierbaren. Hier vind je enkele adresjes waar je samen met het gezin kan ontspannen en genieten van een lekkere hap.

Knokke-Heist is één van de populairste vakantieoorden van ons land en biedt een mondaine en tegelijk gastvrije sfeer die toeristen jaar na jaar blijft verrassen en verrukken. Met zijn prachtige stranden, talrijke kunstgalerijen en boetiekjes, weelderig groene duinen en levendige culinaire aanbod is Knokke-Heist een absolute must, of je nu zin hebt in een dagje uit met vrienden of een weekje vakantie met het gezin. En hoewel de badplaats ooit leefde van de visserij, heerst er vandaag een nieuwe, moderne sfeer, met een stevige portie gezelligheid waardoor het de meest gezinsvriendelijke badplaats is.

Voorbij het Heldenplein en de charmante Visserskapel kan je lekker kuieren langs de Zeedijk. Daar versmelten winkels, woningen, brasserieën en restaurants met de zee en de horizon, waardoor een verrassend landschap ontstaat dat zo kenmerkend is voor de Belgische kust. Wat is er beter dan tussen twee strandwandelingen door een gastronomische pauze in te lassen met je dierbaren?

ONZE GOEDE ADRESJES

In Knokke-Heist ontbreekt het niet aan (goede) eetadresjes! Met de bijnaam "de gastropool van de Belgische kust" telt de badplaats meer dan tweehonderd restaurants waar je terecht kan voor een hapje of zelfs een verblijf. Er is voor elk wat wils, met een brede waaier aan adressen waar je je goed kan amuseren en lekker kan eten met de kids. We geven je alvast enkele toppers mee.

THE SHELTER

The Shelter ligt aan de ingang van het beroemde Zwin Natuurpark, op een steenworp van Nederland. Dit restaurant kiest voor een natuurlijke keuken met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk en is een familiebistro waar regionale producten een ereplaats bekleden. Het menu is toegespitst op vakmanschap uit de streek en biedt traditionele gerechten (met vegetarische en veganistische alternatieven) gemaakt met verse, lokale ingrediënten. Hier komt de appelsap van naburige boerderij De Zoete Polder, worden de ijsjes en het brood vers bereid in de keuken, zijn de groenten lokaal en is de vis vers gevangen. De zaak is al zes jaar open en verwelkomt zowel bezoekers van het Zwin als fijnproevers op zoek naar iets lekkers om achter de kiezen te steken! En terwijl de ouders genieten, kunnen de kinderen buiten spelen. Wat wil je nog meer?

Graaf Leon Lippensdreef 8, 8300 Knokke-Heist. 0488 38 25 52.
theshelterknokke.be.

WOYO EATERY

Op de gelijkvloerse verdieping van de Lake District Tower in het hart van de nieuwe Duinenwaterwijk opende Woyo Eatery op 3 juli zijn deuren. Dit recente trendy eetcafé maakt integraal deel uit van het nieuwe Enso District Hotel, met 34 kamers, waaronder enkele familiekamers, op de eerste en tweede verdieping van de toren. Woyo Eatery is de ideale plek om te genieten van een ontbijt, brunch of lunch zonder tierlantijnen, in een gezellige, strakke omgeving waar kwaliteitsproducten centraal staan. Het brein achter het concept? Architect Tim De Taeye en Tine Vanparijs.

Woyo Eatery is ideaal gelegen op een boogscheut van het station van Knokke-Heist en verwelkomt hotelgasten en dagjestoeristen 7 dagen op 7, van 7.00 tot 15.00 uur. Je kan er terecht voor eggs benedicts, avocadotoast en smoothies, maar ook voor heerlijke açai bowls en andere gezonde en gastronomische klassiekers, die je kan meenemen als je even geen tijd hebt. Vanaf september zijn de uitbaters ook van plan om “afternoon teas” te lanceren, die beschikbaar zijn na reservering. Een adresje om zeker in de gaten te houden!

Duinenwater 6, 8300 Knokke. 050 73 38 37.
woyo.be.

LAKESIDE PARADISE

Deze watersportclub werd in 2012 ingehuldigd en heeft inmiddels een gedegen reputatie. Het familiecomplex ligt aan de oevers van het Duinenwatermeer en bestaat uit een hostel, een winkel met watersportuitrusting voor professionals en natuurlijk een bar en restaurant. Achter het fornuis zwaaien chef-kok Peter Drooghmans en zijn team de plak. Gerechten met Belgische en Franse accenten en een internationaal tintje, maar ook gastronomische en gezonde alternatieven, weerspiegelt het menu het imago van de plek: familiegericht en ontworpen om aan ieders wensen te voldoen. Elk gerecht is huisgemaakt met dagverse producten en wordt opgefleurd met een vleugje originaliteit.

Bij mooi weer kunnen de kinderen zich uitleven in de speeltuin op het strand, terwijl de ouders genieten van het grote terras met een prachtig uitzicht op het meer en wat zich daarop allemaal afspeelt. Er is ook een buitenkeuken waar je royale tapas kan bestellen. Lakeside Paradise is acht maanden per jaar zeven dagen per week geopend en is ook geschikt voor scholen, teambuildingevenementen en sportclubs.

Duinenwater 41, 8300 Knokke-Heist. 050 60 60 35.
lakesideparadise.be.

ALEXANDRA

Op een boogscheut van de zeedijk ligt Alexandra, een restaurant met alles erop en eraan. Deze familiezaak is al 32 jaar open en heeft zich met zijn sobere en moderne inrichting in de loop der jaren steeds weten te vernieuwen. Op het menu staan verse zeevruchten, vleesspecialiteiten en andere klassiekers uit de Belgische en Franse keuken, samengesteld door Christiane, de moeder van eigenaar Peter. Hier zijn de frietjes en mayonaise zelfgemaakt en kunnen de kinderen genieten van speciaal voor hen voorziene specialiteiten, zoals gefrituurde kabeljauw of zelfgemaakte garnaalkroketten. Als je 's avonds zin hebt in goede tapas in een relaxte sfeer, dan kan je terecht bij Bar A Vina, het kleine broertje van Alexandra, vlak ernaast.

Van Binnenplein 17, 8300 Knokke-Heist. 050 60 63 44.
restaurantalexandra.be.

IL MERCATO

Deze 100% artisanale pizzeria werd geopend in oktober 2019 en is het resultaat van de passie van Carine en haar man Bruno voor Napels en zijn pizza, de enige echte. Alles komt hier uit Italië. Niet alleen de producten, waarvan de meeste uit Puglia komen. Maar vooral de traditionele houtoven, die in Knokke werd gemaakt door Napolitaanse ambachtslui met materialen die rechtstreeks uit Napels zijn overgebracht. Op het menu staan uitsluitend pizza's, en niet van de minste! In een warme en gezellige sfeer kan je genieten van deze onmisbare specialiteit, die met liefde en kennis van zaken wordt bereid door Nicola, de pizzaïolo die ook afkomstig is uit Napels. Zijn geheim? Eenvoudige toppings en een goede zwaai. En voor de kleintjes is er ook een pizza in de vorm van Mickey Mouse.

Gemeenteplein 9, Knokke-Heist. 050 66 02 26.
ilmercato.be.

 

DE ZES BOCHTEN

Het verhaal van dit charmante café-restaurant gaat terug tot 1985, toen Bernard en Lieve Dujardin besloten om een oude hoeve op te kopen en te renoveren. In 2009 dwongen gezondheidsproblemen hen om de zaak te sluiten en meer dan tien jaar later, in 2020, besloten de broers Jorgen en Cedric om de vlam van het restaurant van hun ouders weer aan te wakkeren. Het is gevestigd in een gloednieuw gebouw en bedient nu dagelijks maar liefst 250 gasten, van het ontbijt tot het avondeten. Op het menu staan grote Frans-Belgische klassiekers om mateloos van te genieten. Het restaurant is uitgerust met een groot terras en binnen- en buitenspeelruimtes voor kinderen en heeft ook acht familiehotelkamers. Een zaak van de familie, voor de hele familie.

Nieuwstraat 127, 8300 Knokke-Heist. 056 66 65 76.
dezesbochten.be.

Dit artikel werd geschreven in nauwe samenwerking met Toerisme Knokke-Heist.
mykh.be

Lees ook :
Trendy en betaalbare adressen in Milaan waar het ELLE-modeteam eet
Etam Connects on Tour: praat mee over lingerie (en niet alleen)
Maritozzi zoals in rome met bloem voor koekebrood van soubry