Hoe hou je van je natuurlijk haar?

Geüpdatet op 28 september 2023 door ELLE Partner
Hoe hou je van je natuurlijk haar? ©Shutterstock

Wist je dat maar liefst 65% van de wereldbevolking getextureerd haar heeft? Het is dus hoog tijd dat we dat haartype de aandacht geven die het verdient en dat we verzorgingsproducten aanbieden die speciaal voor getextureerd haar zijn ontwikkeld.

My Hair My Power is de krachtige, positieve boodschap van Les Secrets de Loly, het label dat gespecialiseerd is in verzorgingsproducten voor getextureerd haar. Want zo is het natuurlijk: je haar is mooi. Jij bent mooi. En je natuurlijke schoonheid is je kracht. Leve self-love en self-(hair)care!

We streven er allemaal naar om onszelf te aanvaarden zoals we zijn. Maar voor vrouwen met getextureerd haar, ligt dat vaak allemaal nog iets moeilijker en gevoeliger. We leven immers in een tijd waarin de schoonheidsidealen nog al te vaak als onhaalbaar aanvoelen. Daarom is het essentieel dat de waarde van diversiteit en natuurlijke schoonheid worden belicht.

Als je van jezelf houdt zoals je bent, kun je jezelf zijn, zonder filters of trucjes. Wie zichzelf kan aanvaarden, gaat zich zo goed voelen dat ze niet langer op zoek hoeft te zijn naar bevestiging van buitenaf. Dat zelfzekere gevoel is een kracht van onschatbare waarde. You Go Girl ! 

Acht mensen op tien

In 2009 ontkrulden acht vrouwen op tien hun haar. Vandaag willen vrouwen het haar van hun kinderen liever niet meer ontkrullen. Bewustwording en empowerment worden alsmaar belangrijker! Vrouwen durven steeds meer te zijn wie ze zijn, met hun eigen schoonheid en hun eigen haar. En ze weten wat ze willen: doeltreffende en natuurlijke producten die speciaal ontwikkeld zijn voor de specifieke behoeften van hun eigen haartype. Het bewijs: wereldwijd gaat 20% van alle verkochte schoonheidsproducten uit naar haircare.

Aangepaste haircareproducten

Voor mensen met getextureerd haar is het fundamenteel dat ze hun haartype kennen. Elk type heeft immers specifieke behoeften op het vlak van hydratatie, verzorging en producten. Op basis van je type krullen, kun je een haircareroutine op maat opstellen. En dat zorgt ervoor dat je haar zo mooi en gezond mogelijk wordt en blijft. Wie zichzelf goed kent, heeft als het ware een wegenkaart van haar lichaam en gezondheid in handen. Die helpt je om bewuste keuzes te maken die op lange termijn tot een mooiere en gezondere haardos leiden.

Natuurlijke verzorgingsproducten voor getextureerd haar zijn veel meer dan een trend. Ze zijn cruciaal om de haarvezels gezond en dynamisch te houden. Door te kiezen voor producten zonder sulfaten, kleurstoffen of siliconen, kan je de kwaliteit en de look van je haar verbeteren. Het wordt immers niet verstikt door ongeschikte producten en kan de natuurlijke werkzame stoffen beter opnemen. Met de juiste producten worden je krullen ook mooier en houd je de frizzyness beter onder controle, terwijl hun natuurlijke glans en hydratatie bewaard blijft. Door voor natuurlijke ingrediënten te opteren, kies je niet alleen voor de natuur en al het goede dat die met zich meebrengt, maar ook voor je eigen authenticiteit. 

Empowerment en zelfvertrouwen

Je natuurlijke haar aanvaarden, is ook een politieke daad. Je laat zien dat je bestaat en hoe stevig je in je schoenen staat. Je stuurt een krachtige boodschap de wereld in: je voelt je goed in je vel en weigert je te schikken naar de normen van de samenleving. Het is een daad van empowerment die de privésfeer ver overstijgt. Je laat andere vrouwen immers zien dat ook zij hun eigen natuurlijke schoonheid mogen en kunnen omarmen.

Mis onze novembercover ELLE x Les Secrets de Loly niet. Een beauty special zal de schoonheid van vrouwen met getextureerd haar in de bloemetjes zetten. Een collector's item dat je echt niet mag missen!

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Les Secrets de Loly

LEES OOK:
Diep in de zee: deze nieuwe Dopper-flessen wil je hebben
Getest & goedgekeurd: snel en easy zelf golven maken in je haar
Back to the roots: vrouwen met dichte krullen veranderen de spelregels