Nobu Hotel Ibiza Bay: boho vibes in een luxekader

Geüpdatet op 11 mei 2023 door Jolien Vanhoof
Nobu Hotel Ibiza Bay: boho vibes in een luxekader

Een grandioos uitzicht op de baai van Talamanca, luxueuze kamers die de zee naar binnen brengen en Japanse lekkernijen op je bord: wie bij Nobu Hotel Ibiza Bay logeert, heeft de indruk in een perfecte Instagramfeed te verblijven. Welkom in een hotel waar werkelijk alles mooi en inspirerend is.

De naam Nobu doet vast een belletje rinkelen. In 1994 openden chef-kok Nobu Matsuhisa, filmproducent Meir Teper en Robert ‘Taxi Driver’ De Niro het allereerste Nobu-restaurant in New York. Vandaag kent Nobu Hospitality maar liefst 50 restaurants en 27 hotels wereldwijd, van Manilla over Miami Beach tot Shoreditch in Londen, en natuurlijk the island to be: Ibiza. ‘Dát is iets voor ELLE!’ vonden we, en na een korte taxirit van Eivissa Aeropuerto bereiken we het dorpje Talamanca, een favoriet bij zowel Ibiza-lovers als locals.

Nobu Ibiza Bay, Ibiza, vakantie, hotel, luxe, zwembad

Keuzestress

Het vijfsterrenresort Nobu Hotel Ibiza Bay ligt aan Talamanca Bay en biedt twee restaurants en evenveel zoutwaterzwembaden, een hippe boho-boetiek, een fitness, relaxerende massages en een beautysalon met alles erop en eraan. Kortom, meer faciliteiten dan een mens in 48 uur aankan. Om keuzestress te vermijden, laten we onze bagage achter bij de check-in en volgen we de aantrekkingskracht van zwembad número uno, dat je van bij de entree als een magneet naar binnen trekt. Een dag vooraf reserveren is een must als je hier in het hoogseizoen wilt zonnen. Misschien een beetje gedoe als je nog niet exact weet waar op het eiland je de volgende dag zal uithangen, maar je krijgt er wel wat voor terug: ligbedden met heerlijke kussens, gratis zonnecrème en easy access tot de poolbar met veruit de beste sangria van Spanje. Het tweede, gezinsvriendelijke zwembad wat verderop is minstens even mooi. Wie met kind(eren) reist, heeft vanuit z’n ligstoel zicht op de bekroonde Kids Club, waar ze knutselsessies, kooklessen en zelfs dj workshops organiseren.

Diner voor twee

Wij lieten onze dochter deze keer thuis, wat vooral ‘s avonds een bonus blijkt te zijn als we mogen tafelen bij het Japanse restaurant Nobu. Onze tip? Vermijd ook hier keuzestress en proef van het verrukkelijke Omakase-menu met Matsuhisa’s signature gerechten. Lekker veel én lekker licht – een meevaller als je, net als wij, de avond afsluit met een geïmproviseerde salsa bij de live band.

Beach shack

De volgende ochtend worden we wakker met de geur van wilde jasmijn en het geluid van de golven. Onze kamer heeft zicht op zee en past fantastisch bij de omgeving, met een fris kleurenpalet van tinten wit, blauw en goud. De coole mash-up van natuurlijk hout en handgemaakte keramiek weerspiegelt de esthetiek van het eiland, maar het is de badkamer van Perzisch marmer die ondergetekende bijna de hele ochtend gegijzeld houdt. Enkel het ontbijtbuffet bij Chambao, de meest fancy ‘beach shack’ die je ooit zag, krijgt me weer op het gelijkvloers. En nu? Op naar Ibiza-stad, zo’n twee kilometer verderop, en dan nog even chillen aan het zwembad. Onze reservatie start er om 16u …

Nobu Ibiza Bay, Ibiza, strand, zwembad, restaurant, ontbijt, vakantie

Ontdek ook de mooiste wandelroutes op Ibiza.