5 adembenemende wandelroutes op Ibiza

Geüpdatet op 16 mei 2022 door Jolien Vanhoof
5 adembenemende wandelroutes op Ibiza

Je kunt er feesten als de beesten, yogaën tot je erbij neervalt of de hele dag prachtige Instagramposts maken, maar wist je dat je op Ibiza ook de benen uit je lijf kunt lopen? Wandel met ons mee op de mooiste trails van het Spaanse eiland.

Kustkijken vanaf Santa Agnes

Vanuit dit kleine gehucht in het noordwesten van Ibiza start een mooie hike langs de kustlijn naar de landtong Cap Negret, zo’n 90 minuten verderop. Santa Agnès de Corona ligt 200 meter boven zeespiegel waardoor de wandeling naar de steile kliffen niet al te zwaar is en je volop kunt genieten van het weidse uitzicht, het geluid van de krekels en de geur van zomers gras. Het pad is ruig, maar vrij eenvoudig te bewandelen. Bovendien bots je onderweg op twee verborgen strandjes die je de pittige stukken snel doen vergeten.

Cap Negret, Ibiza, hike, baai

In hogere sferen

Wie graag nog wat hoogtemeters aan de teller toevoegt, kan naar de top van de berg Sa Talaia hiken. Het hoogste punt van Ibiza ligt op 475 meter en biedt je een fenomenaal 360°-uitzicht. Op een heldere dag kun je zelfs buureiland Formentera en het vasteland van Spanje zien. Vertrekpunt: de kerk in het witte dorpje Sant Josep. Het is best een klim, maar het goede nieuws is dat je in zes kilometer al heen en terug bent.

Volg het visserspad

Er zijn maar weinig plekken op Ibiza zo onaangetast als Es Portixol, een betoverende baai die alleen te voet of per boot te bereiken is. Kies je voor de uitdaging, dan sta je na vier uur wandelen op het kiezelstrand dat al decennialang door lokale vissers wordt bezocht. Na een verfrissende duik gaat de wandeling verder over het visserspad omhoog, door het bos en de vruchtbare vallei vol amandel-, vijgen- en olijfbomen.

Van strand naar strand

Deze relatief simpele hike loopt van het ene prachtige strand naar het andere prachtige strand, namelijk van Cala Conta naar Cala Tarida in het zuidoosten van Ibiza. Of andersom, zoals je wil. De wandeling loopt over een ruig pad en brengt je langs grillige kliffen, mooie uitzichten langs te kust en fijne verborgen strandjes. Het kost je ongeveer een uur, mits je onderweg niet in het kristalheldere water bent gedoken.

Cala Conta, Ibiza
Cala Conta, het vertrek- of eindpunt van je hike.

Magische all-in ervaring

Wandel je net als ons graag voor de beloning achteraf? Check dan in bij Nobu Hotel Ibiza Bay voor een arrangement van drie nachten en drie begeleide wandelingen. Onze favoriet? De Natural Spa & Sound Healing Hike die je naar de mooiste natuurlijke baden van Ibiza leidt. Eenmaal terug in het vijfsterrenhotel, geniet je van allerlei extra’s zoals massages en een Japans Omakase-diner.

Nog meer wanderlust op Ibiza? Ontdek deze vijf verborgen baaien!