Het internet heeft genoeg van amandelmoeders als Gwyneth Paltrow

Gepubliceerd op 15 maart 2023 door Lore Ginneberge
Het internet heeft genoeg van amandelmoeders als Gwyneth Paltrow Getty Images

Een van Gwyneth Paltrows vele talenten is het opzoeken van controverse. De actrice en wellnessgoeroe strooide op sociale media met dieetwijsheid in de hoop daarvoor bewondering te oogsten. TikTokers hebben echter genoeg van 'amandelmoeders' en hun krankzinnige, zelfs gevaarlijke advies.

Peperdure infusen en bottenbouillon

De 50-jarige Paltrow was onlangs te gast bij 'The Art of Being Well' podcast om het over haar dagelijkse wellnessroutine te hebben. Tijdens het interview dient ze zichzelf een infuus toe in haar arm. "Ik zet mezelf hier echt voor schut," zei de Oscarwinnares daarover, "ik hou van een infuus, ik ben een vroege IV-gebruiker," vervolgde ze, waarbij ze opmerkte dat Glutathion en Fosfatidylcholine haar twee favorieten waren. "Ze zijn vrij moeilijk te vinden, en die geven me zo'n goed gevoel." De toon is meteen gezet, zeker wanneer je weet dat zo'n infuus makkelijk 200 dollar (!) kost per sessie.

@dearmedia Sign us up to have an IV while recording a pod 🙋‍♀️ #gwynethpaltrow #ivdrip #wellnesstips #healthandwellness #goop #podcastclips ♬ Aesthetic - Tollan Kim

Wat haar dagelijkse wellnessroutine betreft, onthulde Paltrow dat ze aan intermittent fasting doet en rond 12 uur iets eet "dat haar bloedsuiker niet doet pieken" zoals een koffie. "Ik hou van soep, ik eet vaak bottenbouillon," aldus Gwyneth. Nadat ze "een uur per dag beweegt" en haar lichaam vervolgens "dry brusht in de sauna" eet ze een tweede maaltijd met veel groenten in lijn met haar paleodieet en om "haar detox te ondersteunen".

@dearmedia #gwynethpaltrow shares her daily wellness routine on The Art Of Being Well, listen now 🎧 #wellnessroutine #healthandwellness #healthylifestyle #routines #goop #podcastclips ♬ Aesthetic - Tollan Kim

TikTok is klaar met Gwyneths onnavolgbare advies

Zodra fragmenten uit het interview op TikTok verschenen, stroomden de reacties binnen op de sociale media-app. Gebruikers noemen haar advies "onuitstaanbaar" en haar volledige routine "out of touch". Naast de vele verontwaardigde reacties, klinkt er ook bezorgdheid om de gezondheid van de Goop-oprichtster. "Als je al gezond eet, hoef je niet te detoxen, Gwyneth", zegt een gebruiker. Vele anderen merken dan weer op hoe "uitgeput" en "uitgehongerd" de wellnessgoeroe eruit ziet.

Hollywood 'almond moms' Gwyneth Paltrow en Yolanda Hadid

De 'moeder der amandelmoeders', luidt Gwyneth Paltrows bijnaam sinds het interview. Klinkt sympathiek, maar 'amandelmoeders' ('almond moms') is eigenlijk een negatieve term gebruikt voor volwassenen die hun eigen verstoord eetgedrag doorgeven aan hun kinderen. Oorsprong van het woord is een oude clip waarin tv-persoonlijkheid en voormalig model Yolanda Hadid haar dochter Gigi - toen een tiener - aanspoort om "een paar amandelen te eten" wanneer ze zich flauwtjes voelt. Hoewel er geen clips zijn van Gwyneth Paltrow die dieetadvies doorspeelt aan haar 18-jarige dochter Apple, is het feit dat de actrice via haar kanalen honderdduizenden jonge meisjes bereikt zo mogelijk nog erger.