Dry body brushing: 5 redenen waarom

Geüpdatet op 13 augustus 2019 door Laure Vandendaele
Dry body brushing: 5 redenen waarom

Onze huid krijgt dagelijks the royal treatment: reinigen, exfoliëren, een laagje tonic, serum smeren, hydrateren,...Maar zorgen we even goed voor de rest van ons grootste orgaan? Ook je lichaam kan, zeker aan de vooravond van een lange, hete zomer, wat extra aandacht gebruiken. Zo is een stevige borstel voor het lichaam geen overbodige luxe. Vijf redenen waarom een goede body brush de investering meer dan waard is.

Nat of droog schrobben? Dat kies jezelf. Je lichaam borstelen kan onder de douche, in bad of gewoon op het droge op de badmat. Dry Skin Brushing is een eeuwenoud ritueel afkomstig uit India, Japan en Griekenland.

De voordelen  van dry brushing

1. Exfoliëren

Door je huid met een borstel te schrobben verwijder je dode huidcellen, maak je verstopte poriën vrij en laat je je huid beter ademen. Achteraf zal je huid bodylotion beter opnemen.

2. Weg ingegroeide haartjes

Ga met een borstel de strijd tegen ingegroeide haartjes op benen of bikinilijn aan. Stevige haartjes kunnen tijdens het waxen 'knappen' waardoor zowel de wortel als een stukje haar achterblijft en makkelijker ingroeit, met alle ontsierende gevolgen van dien. Schrob die bikinilijn tijdens het douchen om achtergebleven haartjes en dode huidcellen te verwijderen.

3. Vermindert cellulitis

Maak circelvormige bewegingen met de borstel om verharde stukjes onderhuids vet te verzachten en cellulitis te bestrijden.

4. Verbetert bloedcirculatie

De zachte, borstelende bewegingen zorgen voor een goede bloeddoorstroming.

5. Ontspannend effect

De huid droog borstelen kan een ontspannend effect hebben, vooral als het in een stille en serene omgeving gebeurt. Spieren ontspannen, de geest dwaalt af en het algemene stressniveau daalt.

Shopping