Recept: de gehypete Aziatische komkommersalade van TikTok

3.5/5 - (8 votes)
Gepubliceerd op 20 februari 2023 Druk het recept af door Mandy Kourkouliotis Foto’s: Christie at home via Pinterest
  • Lunch/Diner
  • 5 mn
  • 10 mn
  • 2 porties
  • Beginner
Recept: de gehypete Aziatische komkommersalade van TikTok

Hou je van zoetzuur? Dan ga je deze frisse Aziatische komkommersalade in spiraalvorm geweldig vinden. Een recept dat we tegenwoordig erg veel zien terugkomen op TikTok. Voor dit gerecht werk je best met Perzische of Engelse komkommers, die zijn kleiner en krokanter dan de gebruikelijke komkommer.

Ingrediënten

  • 6 mini-komkommers (liefst Perzische)
  • zout (om het water uit de komkommers te halen)
  • 1 el sojasaus
  • knoflook (fijngehakt)
  • 1 el rijstazijn
  • pikante olie (chili)
  • 2 el sesamolie
  • bruine suiker
  • sesamzaad
  • bosui (fijn versneden)

Bereiding

  1. Strooi zout over de komkommers en masseer ze zachtjes in. Laat de komkommers 5 minuten à 10 minuten in het zout weken. Doe het echter niet langer dan 10 minuten, anders gaan ze kapot. Spoel minstens 3-4 keer met koud water om het zout volledig te verwijderen. Zeef en zet apart.
  2. Meng in een aparte kom de ingrediënten voor de saus: de sojasaus, de knoflook, de rijstazijn, de chili-olie, de bruine suiker en de sesamolie.
  3. Snij de komkommers in spiraalvorm door ze aan één kant diagonale incisies (van 45°) te geven, en aan de andere kant horizontale incisies. In deze video zie je hoe:<
    @herbifoods SPIRAL CUCUMBER SALAD 🥒 absolutely addictive! #easyrecipes #chinesefood #veganfood ♬ Beving: Ala - Joep Beving

  4. Giet de saus over de komkommers en besprenkel met de sesamzaadjes en bosui.
Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor