Overwinteren in Marrakesh: 7 adresjes om te dineren in magische settings

Geüpdatet op 27 juli 2023 door Sam Vandenbosch en ELLE België
Overwinteren in Marrakesh: 7 adresjes om te dineren in magische settings Riad BE

Op deze adresjes in Marrakesh kan je heerlijk eten en drinken. Van rooftopbars rot riads, dit is Marokko in al zijn kleurrijke glorie.

Dat je in Marrakesh af en toe tot rust moet komen, zal je snel merken wanneer je de drukke stad bezoekt. Het centrum zit tjokvol drukke souks, wild verkeer, luide toeters, geuren en indrukken, dus heb je af en toe wel even nood aan een oase van... rust. In deze 7 hotspots is het heerlijk vertoeven.

1. Kabana

Een cosmopolitan vinden in Marrakesh is geen gemakkelijke opdracht. De Marokkaanse bevolking serveert op de meeste plekken geen alcohol, maar er zijn toch enkele uitzonderingen, zoals deze rooftopbar. Kabana is een bruisende hotspot in het midden van de stad. Met uitzicht op de Medina geniet je in een fleurig interieur van originele tapas en nip je van een margarita op deuntjes van ABBA & co.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door & (@kabana.marrakech)

2. Le jardin

Le Jardin is eigenlijk een riad, maar je kan er ook als niet-gast binnenspringen voor een onvergetelijk diner. Zo genoten wij er van een traditioneel Marokkaans ontbijt, inclusief thee en pannenkoeken, in een groen kader. Spring achteraf even binnen bij Le Jardin Secret een straatje verderop. De prachtige tuinen zijn een bezoekje waard en je kan er zelfs een hele namiddag relaxed tussen de fonteintjes vertoeven.

Iets verder bezochten we Berberse tapijtenwinkel Majorelart. Tip: bied zeker één derde van de prijs en betaal steeds cash voor een betere deal. Een leuke ervaring, dat afpingelen op z'n Berbers (lees: met veel doorzettingsvermogen maar altijd met de glimlach)!

3. El Fenn

El Fenn moet bovenaan op je bucketlist. Het prachtige interieur, dat zo bedacht zou kunnen zijn door Luke Edward Hall, blijft verbazen. Elk hoekje van deze charmante riad is Instagramwaardig en bovendien zijn de obers in geen enkele zaak vriendelijker dan hier. Wij genoten er van een heerlijk diner aan het haardvuur met zicht op het door kaarsjes omgeven zwembad. Afsluiten deden we met sinaasappelcarpaccio in een kaneelsaus, om duimen en vingers bij af te likken. Vergeet voor je weer op pad gaat het winkeltje niet te bezoeken, vol met kleurrijke kleding en interieurspulletjes.

4. La Sultana

In vijfsterrenhotel La Sultana kan je behalve slapen ook een luxueus ontbijt meepikken. Met een rijkelijk gevulde tafel geniet je hier een hele ochtend van gepocheerde eitjes, Marokkaanse pannenkoeken met pindakaas, vers fruit, huisgemaakte granola, lokale lekkernijen en de beste muntthee. Een absolute aanrader, zeker als je een plaats kan bemachtigen vlak naast het zwembad.

5. Comptoir Darna

Bij Comptoir Darna kan je eerst lekker neerstrijken voor een diner in een gezellige, exclusieve setting. Later op de avond word je er getrakteerd op cocktailshakers, live muziek en traditionele buikdanseressen. In deze hotspot reserveer je niet alleen een tafeltje voor lekker eten, maar vooral voor een spectaculaire avond gevuld met het hipste van wat Marrakesh te bieden heeft.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Comptoir Darna (@comptoirdarna)

6. La famille

La Famille is een door enkel vrouwen uitgebaat lunchadresje naar ons hart. Je proeft er de lekkerste vegetarische gerechtjes, van dips met heerlijk ovengebakken brood over tasty salades tot overheerlijke pasta. Hier wil je liefst elke middag terugkomen. Al zeker omdat ze dagelijks een ander menu op tafel toveren!

7. Nomad

Op weg naar de kleurrijke markt Rahba Kedima stuitten we op restaurant Nomad. Die betovert met een door talrijke kaarsjes verlichte rooftopbar en z'n moderne kijk op Marokkaanse tajines. Iets toeristischer, maar toch reserveren we hier alleen al voor het eclectische interieur graag een tafeltje.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NOMAD (@nomadmarrakech)

Meer reisplezier

Wintervakantie in Madeira: 10 hotspots voor op je to do-list

Hotspots: 5 culturele adressen die je niet mag missen in Boedapest

Foodtrip door Puglia: alle tips voor een onvergetelijke reis