Deze musthave mag niet ontbreken in je keuken

Gepubliceerd op 21 december 2022 door ELLE Partner
Deze musthave mag niet ontbreken in je keuken ©Quooker

Kan je keuken een upgrade gebruiken? Wat dacht je van een stijlvolle aanwinst waarmee je ook nog eens energie bespaart? Hét duurzame gadget van het moment is de Quooker-kraan. Wij vertellen je wat je moet weten.

Quooker bracht in de jaren zeventig dan wel de allereerste kokendwaterkraan ter wereld uit, het innovatieve Nederlandse merk heeft sindsdien niet stilgezeten. Het bedrijf wil tegen 2028 volledig koolstofneutraal worden en is al goed op weg.

Quooker lost zijn duurzaamheidsbelofte in op verschillende manieren. Zo ga je dankzij de kranen van het merk spaarzamer om met water aangezien je niet op warm of net gekoeld water hoeft te wachten. Je gebruikt slechts de precieze hoeveelheid water die je nodig hebt en verspilt niets.

Gemakzuchtig én milieubewust

Een Quooker bewaart namelijk water in een reservoir dat je in een keukenkastje plaatst. Dat reservoir heeft maar heel weinig energie nodig om water boven het kookpunt te bewaren, slechts 10 watt om precies te zijn (hetzelfde als een wifi-router). Wanneer je de kraan openzet, geeft deze dan ook meteen de gewenste temperatuur.

©Quooker

Maar dat is niet alles. Naast kokend water, geeft de Quooker-kraan nu ook gekoeld, gefilterd én bruisend water. Dankzij deze nieuwe functies tover je in een handomdraai je favoriete drankjes en gerechten op tafel. En dat alles in stijl. Quooker-kranen staan bekend om hun afgelijnd design en komen er in verschillende finishes zoals zwart, chroom, goud, RVS en messing. Je kan kiezen voor een ronde of hoekige afwerking en een model met of zonder uittrekslang.

Nieuw: Gefilterd (bruisend) water

Dankzij het bijbehorende CUBE-reservoir kan de Quooker nu ook water filteren en bruisend maken waardoor je niet langer plastic of glazen flessen hoeft te kopen. En daarmee beperk je je impact op het milieu. Met het bottelen van water gaat immers niet alleen veel energie- maar ook waterverspilling gepaard. Bij het produceren van een fles drinkwater wordt bovendien 2000 keer meer energie verbruikt dan bij het produceren van drinkwater. Daarnaast wordt bij het maken van een plastic fles drinkwater 3 tot 6 liter water verbruikt. Ook aan het bottelen van water in glazen flessen komt heel wat verspilling te pas bij het schoonmaken en spoelen.

Je hoort het: een Quooker bespaart je een hoop moeite, tijd en energie uit. Ben je benieuwd naar hoeveel je nu exact zou besparen? Op Quooker.be doe je in een paar klikken de bespaarcheck. Binnen de minuut ontdek je er hoeveel water en energie je huishouden verbruikt en hoeveel je met een Quooker-kraan zou besparen.

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Quooker.
quooker.be

LEES OOK:
Geschenkideeën: cadeaus om online te bestellen
Fan van de Italiaanse keuken? Dan moet je op vakantie naar Umbrië
Sapphire House in Antwerpen is het eerste plant-based vijfsterrenhotel