Voor deze 10 originele ontbijtrecepten word je met plezier wakker

Geüpdatet op 13 oktober 2022 door Lore Ginneberge
Voor deze 10 originele ontbijtrecepten word je met plezier wakker Rezel Apacionado - Unsplash

Zoet of hartig bij het ontbijt? We delen een paar originele ontbijtrecepten die het goed doen op Pinterest.

Of je nu houdt van zoete of hartige ontbijtrecepten, van gezonde of royale ingrediënten, er is voor elk wat wils. Combineer verschillende van deze gerechten en je hebt een brunchtafel om het weekend in te zetten.

1. Pannenkoeken met ricotta en blauwe bessen

Deze crêpes met honing, ricotta en blauwe bessen zijn een Franse lekkernij die je zowel als ontbijt als dessert kan eten.

Recept

2. Hartige ontbijtkom met quinoa

Je eerste maaltijd van de dag hoeft niet zoet te zijn! Dit ontbijtkommetje met quinoa, avocado en ei bevat alleen maar gezonde componenten die je voldoende energie bezorgen.

Recept

3. Kaneelrolletjes met frambozenconfituur

Kaneelrolletjes zijn al heerlijk op zichzelf, maar met een vleugje confituur til je ze naar een hoger niveau.

Recept

4. Brioche met geroosterde perzik en mascarpone

Kruidig, zoet, sappig en krokant: dit ontbijtrecept heeft het allemaal. Deze brioche staat ook prachtig op de brunchtafel.

Recept

5. Citroen en gembersmoothie

Meer fan van een vloeibaar ontbijt? Deze snelle en plantaardige smoothie bevat niets dan goede ingrediënten om je gezondheid een boost te geven.

Recept

6. Porridge met amandelboter en gekarameliseerde appel

Vooral in de wintermaanden verlangen we naar een warme ontbijtrecepten met specerijen. Geen saai kommetje havermout, maar een porridge met kokosmelk, amandelboter en appels helpt ons door koude ochtenden heen.

Recept

7. Zelfgemaakte graanrepen

Maak je eigen gezondere versie van voorverpakte graanrepen, in dit geval met bessen en yoghurt, maar volledig te personaliseren naar eigen smaak.

Recept

8. Chiapudding met kiwi

Simpele chiapudding ken je misschien al, maar deze versie met kiwipuree en getoaste kokos geeft een nieuwe dimensie aan het glutenvrije ontbijtrecept.

Recept

9. Cake met pindakaas en koffie

Voeg al onze favoriete ontbijtingrediënten samen en je krijgt deze hemelse cake.

Recept

10. Carrot cake havercups

Haver zorgt voor een gezond ontbijt, maar is niet meteen het meest sexy ingrediënt. Gebakken in deze carrot cake cups zorgt het echter voor een snack waar je 's ochtends naar uitkijkt.

Recept

11. Acai sorbet

Ijs als ontbijt? Yes please! Dankzij de bevroren acai die je in steeds meer supermarkten vindt, heb je binnen enkele minuten een heerlijk ontbijt dat smaakt als een desssert.

12. Groen sapje van appel en selder

Maak een snel sapje dat je onderweg naar het werk kunt meenemen. Deze bevat appel, selder en komkommer en kan je maken zonder juicer.

Recept

LEES OOK: 3 zoete ontbijtrecepten met zelfgemaakt brood