Welk ontbijttype ben jij?

Geüpdatet op 27 september 2019 door ELLE Partner
Welk ontbijttype ben jij?

“Ontbijt als een keizer, lunch als een prins en dineer als een bedelaar.” Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. En daar maakt koffie nu eenmaal een essentieel onderdeel van uit.

Nespresso, bekend van de heerlijke koffie (en van George Clooney, uiteraard), heeft gedacht aan de liefhebbers van een grote kop koffie en lanceert het Nespresso Vertuo assortiment. De gekende Nespresso smaak, een intens aroma én een schuimlaagje in 28 variëteiten en 5 koffiegroottes.

Hoe ziet jouw ochtend eruit? En voor welk ontbijtrecept met bijhorende Vertuo koffie kies jij?

1/

1/ Alto: coffee to go

Wanneer jij ’s morgens aan de ontbijttafel verschijnt, heb je enkel nog tijd voor een snelle kop koffie vooraleer je aan je dag begint. Met Alto geniet je van een intense of milde koffie, in de grootste tas uit het assortiment. 414ml puur plezier en ideaal voor in je travel mug! Je vertrekt vol energie naar het werk, zonder jouw koffiemoment te missen.

2/

2/ Mug: lekker lang genieten

Waarom vroeger opstaan om te ontbijten ? Overnight Oats zijn dé oplossing voor wie liever nog wat langer in zijn bed blijft liggen. De avond voordien maak je alles klaar, een nachtje in de koelkast en hop, ’s morgens heb je een kant-en-klaar en gezond ontbijt! Meer tijd tussen om extra lang te genieten van je eerste kopje koffie van de dag. Het Mug formaat is het grootste na de Alto Het perfecte formaat voor liefhebbers van grote koffies!.

Recept: Overnight Oats

Meng een halve tas amandelmelk met vanille en een tas havervlokken, voeg een theelepel ahornsiroop, een theelepel chiazaadjes, ¼ tas espresso koffie en een pot Griekse yoghurt toe. Werk af met pecannoten. Laat een nachtje in de koelkast en geniet ’s morgens meteen van je overnight oats!

3/

3/ Gran Lungo: de gulden middenweg

Jij hebt tijd nodig om ’s morgens wakker te worden. Even de sociale media checken, ondertussen een gezond ontbijt klaarmaken en natuurlijk… een lekkere kop koffie erbij. Met de Gran Lungo kies je voor de gulden middenweg: een middelgrote koffie met een volle smaak.

Ontbijtinspiratie nodig? Wat dacht je van een kom Griekse yoghurt met granola, blauwe bessen, banaan en passievrucht? Werk af met wat honing en je hebt een ontbijt boordevol vers fruit en overheerlijk! Geniet ervan terwijl je de laatste nieuwe vlog op YouTube bekijkt en je start je dag vol energie!

Recept: blueberry muffin granola

Verwarm 1/3 tas kokosnootolie samen met 1/3 tas honing en voeg een theelepel vanille, 2 geplette bananen en de zeste van 1 limoen toe. Strooi 3 tassen havermoutvlokken, een halve tas gehakte amandelnoten en een halve tas pompoenpitten uit op een vel bakpapier en giet het warme mengsel erover. Meng goed. Voeg 1 à 2 tassen verse blauwe bessen toe en plaats in een voorverwarmde oven op 175 C° gedurende 25-30 minuten. Roer enkele keren om. Laat daarna de granola afkoelen en bewaar max. 1 week in een afgesloten pot. Smakelijk!

4/

4/ Espresso: een kickstart

Een stevige espresso, dat is wat jij – als jonge moeder – ‘s morgens nodig hebt. Nog voor de kinderen het huis op stelten zetten, een boost voor de ochtendstorm. Eenmaal de kids wakker zijn, ben je er helemaal klaar voor en tover je in een handomdraai enkele heerlijke en gezonde toasts op tafel:

  • Toast met amandelpasta, braambessen en honing, afgewerkt met geroosterde amandelen
  • Toast met Griekse yoghurt, chiazaadjes en bosbossen, afgewerkt met geroosterde amandelen
  • Toast met chocolade amandelpasta, kokosschilfers, afgewerkt met geroosterde en gezouten amandelen en wat zeezout
  • Toast met pindakaas, schijfjes banaan, stukjes aardbei en gehakte fondant chocolade, afgewerkt met geroosterde amandelnoten

5/

5/ Barista Creations: koffie met een vleugje melk

De wekker loopt af, je springt in je sportoutfit en vertrekt meteen voor je ochtendritueel: een half uurtje joggen. Je keert voldaan en vol energie terug, geniet van een snelle douche en installeert je aan de ontbijttafel om alvast even je mails te checken… en je trakteert jezelf op een tas koffie met een wolkje melk. De Barista Creations koffies zijn geïnspireerd door het vakmanschap van de beste baristas ter wereld. En voor het ontbijt kies je natuurlijk voor een maaltijd boordevol proteïnen.

Recept: proteïne pancakes

Meng een halve tas geplette bananen met 3 eiwitten, ¼ theelepel bakpoeder en een snuifje vanille proteïnepoeder. Mix alles tot een glad beslag. Bak je pannenkoeken in een pan en werk af met vers fruit, honing of je favoriete pasta. Smakelijk!

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met Nespresso.
www.nespresso.be

Lees meer: