3 recepten voor koffie van over de hele wereld

Gepubliceerd op 10 oktober 2018 door ELLE Partner
3 recepten voor koffie van over de hele wereld

Koffie, saai? Allerminst! Nespresso neemt je mee op wereldreis en verkent in haar gloednieuwe Master Origin capsules de manier waarop andere culturen koffie maken én ervaren.

De manier waarop koffiebonen verwerkt worden, speelt een grote rol in de uiteindelijke smaak van het drankje en dat hebben ze bij Nespresso goed begrepen. De koffies van het Master Origin gamma werden in samenwerking met lokale koffieboeren in Ethiopië, Nicaragua, Indonesië, India en Colombia vervaardigd volgens een mix van traditionele, nieuwe en aangepaste technieken, en dat levert buitengewone aroma’s op. Resultaat: een nieuw assortiment met vijf single origin koffies vervangen door Single Origin. “Indonesia” vormt bovendien de allereerste, permanente 100% Fair Trade koffie. Kan het nog origineler? Zeker! Nespresso ontwikkelde een reeks verrassende koffiecocktails op basis van de koffies van het Master Origin gamma:

1/

INDONESISCHE ONTDEKKING

Nespresso

Ingrediënten:

Recept: Giet de chocoladesiroop in een grote receptglas. Schuim de melk op en giet ze in je glas. Giet er de Master Origin Indonesia koffie bij. Werk af met stukjes donkere chocolade met chili (grof gehakt).

2/

COLOMBIAANSE PASSIOCCINO

Nespresso

Ingrediënten:

Recept: Schep een eetlepel curd (of jam) in de cappuccinotas. Giet er Master Origin Colombia koffie over. Schuim de melk op, maar giet enkel het schuim in het glas. Schep het vruchtvlees van een halve passievrucht op het melkschuim.

3/

ZOET EN KNAPPERIG NICARAGUA

Nespresso

Ingrediënten:

Recept: Giet de bananensiroop in de cappuccinotas. Schuim de melk op en giet ze tot aan de rand in het glas. Giet er Master Origin Nicaragua over. Versier het drankje met een paar korenbloemblaadjes.

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Nespresso
www.nespresso.com