Hotspot: Shanghai Kitchen in Brussel is Chinees streetfood op z’n best

Geüpdatet op 5 oktober 2022 door Lisa Aelvoet
Hotspot: Shanghai Kitchen in Brussel is Chinees streetfood op z’n best

Genesteld in het Radisson Collection Hotel in hartje Brussel opende Shanghai Kitchen deze zomer zijn deuren. Op het menu staat traditioneel Chinees streetfood, geserveerd in een modern jasje.

Bij Shanghai Kitchen smul je in een hedendaags interieur van originele gerechten barstensvol smaak. In de open keuken toveren chef Jiawen Weng en zijn team culinaire hoogstandjes geïnspireerd door het 'Parijs van het Oosten' op je bord.

LEES OOK: 13 hemelse adressen waar je kan slapen onder de sterren

Op het menu

Hotelbars staan bekend om hun heerlijke cocktails en dat is bij Shanghai Kitchen niet anders. Start je avond daarom met een van de signature cocktails zoals de 'Love & Life' op basis van vodka, lychee likeur, champagne en tonic met hibiscussmaak.

Verwen je smaakpapillen vervolgens met wat zoetzuur gepekelde daikonradijs, een typische snack die zowat elk Chinees gezin in huis heeft. Of kies voor de koud geserveerde zoetgemarineerde zeebaarsfilet. Laat je vervolgens verleiden door een stomend mandje dim sums. Onze favoriet? Dat is zonder twijfel de wonton met varkensvlees op Shanghaise wijze.

Wat het hoofdgerecht betreft, heb je de keuze tussen verschillende vlees- en visgerechten. Een van de specialiteiten van de chef zijn black angus ribbetjes, langzaam gegaard in zoete sojasaus en geserveerd met aardappelpuree en champignons. Tenslotte bevat ook de dessertkaart een aantal verrassende opties. Wij proefden de mango sago met tapiocaparels (die je ook in bubble tea terugvindt). Een smaakvolle afsluiter van een verrukkelijke maaltijd!

Beëndig je bezoek aan Shanghai Kitchen met een glaasje 'Baijiu', volgens Chinezen een lichte digestief met een alcoholgehalte van 'slechts' 60%. Ga na dit opkikkertje met een goed gevulde maag terug naar huis en geniet na van een culinaire reis naar de grootste stad van China.

Adres: Wolvengracht 47, 1000 Brussel

Surf voor meer informatie naar radissonhotels.com.