Hotspot: de Vietnamese springrolls van Knees to Chin veroveren Gent

Geüpdatet op 7 september 2022 door Lore Ginneberge
Hotspot: de Vietnamese springrolls van Knees to Chin veroveren Gent Knees to Chin

Knees to Chin was al een gevestigde waarde in Brussel en verovert nu ook Gent met z'n heerlijke - en betaalbare - springrolls.

Liefhebbers van de Aziatische keuken weten hoe lekker rijstrolletjes kunnen zijn. Een waaier aan in rijstpapier gewikkelde ingrediënten zorgen voor een lichte lunch of een vullende maaltijd in combinatie met een kom rijst of misosoep. Groene asperges, crispy bacon, zalm... er is zowel voor vlees- en viseters als voor vegetariërs en vegans keuze genoeg. En omdat de bijbehorende sausjes minstens even belangrijk zijn, krijg je bij Knees to Chin steeds een arsenaal aan opties. Soja-, pinda-, of hoisinsaus om in te doppen? Laat maar komen!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Knees to chin (@kneestochin)

Met deze vestiging in Gent staat de teller op vijf voor Knees to Chin. De andere restaurants bevinden zich allemaal in het Brusselse en binnenkort komt daar een zesde locatie bij in Louvain-La-Neuve. Het is duidelijk: iedereen is in de ban van het concept dat de zussen Roxane en Agathe Gernaert naar België brachten. De rice paper rolls zijn perfect voor een budgetvriendelijke, snelle (take-away) hap en zijn dankzij het glutenvrije rijstpapier en de verschillende groentjes gezonder dan doorsnee steetfood.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Knees to chin (@kneestochin)

Om de gerechten authentiek te houden zien de Knees to Chin-oprichters erop toe dat het keukenpersoneel Vietnamese roots heeft. "Afkomstig uit het noorden rond Hanoi of uit het zuiden in de regio van Ho Chi Minh, heeft elk van hen een rijk en fascinerend verhaal. (...) Hun plaats in het Knees to chin project is cruciaal, elk met hun culinaire kennis van hun regio, hun eigen Street Food cultuur eigen aan rice paper rolls, en hun sterke persoonlijkheid", leest het op de website.

Adres: Voldersstraat 11, 9000 Gent

MEER GENTSE HOTSPOTS