Hospots: 7 originele bars in Gent

Geüpdatet op 10 januari 2022 door Lisa Aelvoet
Hospots: 7 originele bars in Gent Unsplash

Klinken op het goede leven én je horizon verruimen? Breng een bezoekje aan een van deze originele bars in Gent.

Ray

Bij 'Ray' kan je genieten van een drankje in een heuse serre aan de voet van de Sint-Niklaaskerk in het hart van de stad. Ideaal voor iedereen die graag mensen kijkt. Het mooie uitzicht op de Korenmarkt krijg je er gratis bij.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by RAY (@ray.gent)

Adres: Klein Turkije 20 BIS, 9000 Gent.

The Cobbler

Genesteld in boetiekhotel 'The Post' ligt cocktailbar 'The Cobbler'. Het hotel dankt zijn naam aan het voormalige postkantoor van Gent, meteen ook de iconische locatie waarin zowel het 'The Post' als 'The Cobbler' huizen. Vlei je neer in een van de zetels en nuttig een heerlijke cocktail in een elegante en historische setting.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Cobbler (@thecobblerghent)

Adres: Graslei 16, 9000 Gent.

Ook in Gent: het contactloze hotel The Librarian

Huset

Ben je op zoek naar een gezellige plek om van een tasje thee en gebak te smullen? Dan ben je bij 'Huset' aan het juiste adres. De huiselijke sfeer maakt dat je je meteen thuis - of liever bij je oma thuis - voelt. De verse lekkernijen maken van dit adresje een must-visit.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HusetGent (@husetgent)

Adres: Hoogstraat 49, 9000 Gent.

Rococo

Een bar in een authentiek herenhuis die door de excentrieke barvrouw Betty enkel verlicht wordt met kaarsen. Gezelligheid troef! Daarenboven gaat de legende dat Betty aan trouwe bezoekers haar zelfgebrouwen liefdesdrank 'Liqueur d'Amour' serveert.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by libidinis (@libidinis)

Adres: Corduwaniersstraat 57, 9000 Gent.

Ook in Gent: het contactloze hotel The Librarian

Jigger’s

En de prijs voor de origineelste cocktail namen gaat naar... Jigger's. 'Magnolia's are forever', 'Potato is life' en 'Miele per tutti' zijn stuk voor stuk alcoholische hoogstandjes waarvan je in deze Gentse bar kan sippen.

Adres: Oudburg 16, 9000 Gent

Le Bal Infernal 

'Le bal Infernal' is een used book store café en dat betekent dat tweedehands boeken de muren bekleden. In deze (koffie)bar kan terecht voor een drankje of hapje - of voor een goed boek.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Le Bal Infernal Gent (@lebalinfernal)

Adres: Kammerstraat 6, 9000 Gent

Fugazi

Begin 2022 opent 'Fugazi' in Gent, de gloednieuwe hotspot van de bekroonde bartender Ruben Patoor en Cleopatra Vandewalle. Verwacht je aan een levendige plek met Londense allures waar je steeds opnieuw van je sokken geblazen wordt door de creaties van Ruben.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @fugazi.cocktailbar.gent

LEES OOK: