Hotspot: de rechthoekige pizza van Mamma Roma verovert Gent

Geüpdatet op 27 juli 2023 door Lore Ginneberge
Hotspot: de rechthoekige pizza van Mamma Roma verovert Gent Mamma Roma

Op zoek naar een authentieke pizza in Gent? Mamma Roma, bekend om haar Romeinse rechthoekige pizza's, opende net een tweede vestiging in het centrum van de Arteveldestad.

Het handelsmerk van Mamma Roma? De rechthoekige ‘pizza al taglio’, met een dik, knapperig en luchtig deeg. Dit authentieke Romeinse streetfood mikt dan ook op een specifiek publiek die een snelle, goedkope en vooral lekkere hap willen.

Mamma Roma
Mamma Roma

Voor pizzalovers is Mamma Roma zijn waarschijnlijk al bekend met de specialiteit van Mamma Roma, want het restaurant is inmiddels toe aan haar zesde vestiging. Na een eerste vestiging in de Sint-Pietersnieuwstraat, plant Mamma Roma nu ook haar vlag in het hart van de Arteveldestad. Het zesde restaurant in België, en meteen ook het grootste. Het restaurant aan de Korenmarkt is ondergebracht in een prachtig historisch pand met twee verdiepingen pal in het centrum. Ter gelegenheid van de opening worden er vier nieuwe pizza’s aan het aanbod toegevoegd: Ortolana, Funghi Tartufo, Valtellina en 4 Formaggi, naast de lancering van het Italiaanse bier Ichnusa.

Mamma Roma Pizza gent
Mamma Roma

De gigantische pizza’s worden voor je neus versneden en per stuk verkocht. Alles wordt er artisanaal bereid volgens de regels van de kunst: op het moment zelf, met veel aandacht voor het perfecte deeg en uitsluitend met kwalitatieve producten uit Italië. Mamma Roma steekt haar ambitie niet onder tafel: ‘la dolce vita romana’ een vaste plek bezorgen op de Belgische culinaire scène. Het beste nieuws? Je zit er niet alleen gezellig tussen de planten en neonlichten, maar je eet er ook nog eens aan zachte prijsjes. Voor 4 euro geniet je al van een stuk pizza en voor amper 10 euro heb je een menu, met twee stukken en een drankje.

Mamma Roma
Mamma Roma

MEER HOTSPOTS?