Lillet steunt barvrouwen met ‘L pour Elles’-initiatief

Geüpdatet op 28 april 2022 door ELLE Partner
Lillet steunt barvrouwen met ‘L pour Elles’-initiatief

Het aperitief uit Bordeaux Lillet bestaat 150 jaar en dat viert het merk door het beroep van barvrouw te promoten en onze huidige barvrouwen in de bloemetjes te zetten. Ook jij kan je steentje bijdragen… door een terrasje te doen.

Lillet creëerde voor de gelegenheid het label ‘L pour Elles’, dat het gemakkelijk maakt om bars van vrouwelijke ondernemers terug te vinden. Vrouwen zijn vandaag namelijk ondervertegenwoordigd in de horeca. Zo bekleden ze in België slechts 38% van de manager posities, 25% van de bestuurszetels, 22% van de C-level posities en slechts 1 op de 31 CEO-posities in deze sector. Gooi dan nog eens een pandemie in de mix en het ondersteunen van barvrouwen was nog nooit zo belangrijk. Om het steunen van vrouwelijke onderneemsters binnen de horecasector voor jou nog makkelijker te maken vind je op Lillet.be een interactieve kaart met alle deelnemende adresjes van het ‘L pour Elles’-initiatief

Map Lillet

L pour Elles

Met het ‘L pour Elles’-initiatief wil Lillet vrouwen in de wereldwijde barscene ondersteunen. Naast de kaart, zet het merk deze lente elke maand een vrouw achter een van de adresjes in de spotlight. Het gaat stuk voor stuk om barvrouwen die op hun eigen manier verandering teweegbrengen in de - vandaag veel te mannelijke - hospitality sector. Sara Pollers, Sanne van Riel en Nina Corty vertellen dit voorjaar elk hun verhaal en dompelen Lillet-liefhebbers onder in de wereld van lokale barvrouwen. Ze hebben het niet alleen over hun successen maar ook over de hindernissen op hun parcours en vooral hoe ze die overwonnen.

Barvrouwen boven

Daarnaast krijgen de deelnemende barvrouwen ook nog een bartenderstraining (PBT, Professional Bar Training) om hun bartender- en barmanagementvaardigheden aan te scherpen. Zo hoopt het merk de diversiteit binnen de barscene verder te bevorderen. De verjaardag van Lillet geeft immers niet alleen het 150 jaar Maison aan, maar ook 150 jaar toewijding van het merk aan vrouwen en het vieren van hun empowerment, zelfexpressie en joie de vivre.

Ook jij kan je steun betuigen door de volgende keer dat je een drankje gaat doen, bewust te kiezen voor een café waar vrouwen achter de bar staan. Want ze kunnen je steun meer dan gebruiken. Laten we daarom klinken op hen, santé!

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Lillet.

www.lillet.com

LEES OOK: 

We love: de futurische Samsung Galaxy s22 Ultra x Arte collab

Genieten onder de spaanse zon met hip estates

5 gezonde en licht verteebare recepten boordevol energie